Gridiron blog

Az amerikaifutball itthon és a nagyvilágban, a napi híreken túl. Elemzések, érdekességek.

Facebook

Twitter

Legutóbbi kommentek

2010.03.04. 17:20 playcaller

Divízió I. versenynaptár

Elkészült a 2010. évi Veritas Gold - MAFL Divízió I. osztályú magyar, felnőtt, férfi amerikai football bajnokság versenynaptára is. Innen letölthető a hivatalos verzió.

Most lássuk a lényeget, véleményezni csak később lesz időm.

Felsőház alapszakasz:

Divízió I. felsőház alapszakasz versenynaptára - 2010
DátumHazai csapatVendég csapat
május 16.CowboysWolves
június 12.CowboysSharks
augusztus 28.SharksCowboys
szeptember 5.WolvesSharks
szeptember 11.WolvesCowboys
szeptember 18.SharksWolves

 

Tehát tavasszal két mérkőzést bonyolítanak le a felsőházban, a Cowboys mind a kettőn játszik. Ezek a tavaszi időpontok még az EFAF Challenge Cup versenynaptárának függvényében változhatnak (tehát ott még mindig nincs semmi).

Alsóház:

Divízió I. alsóház alapszakasz versenynaptára - 2010
DátumHazai csapatVendég csapat
április 10.RebelsGorillaz
április 11.WolverinesGladiators
április 17.HeroesTigers
április 18.WildfiresTitans
április 24.SoldiersBulldogs
május 1.TigersGladiators
május 2.GorillazWolverines
május 8.TitansHeroes
május 9.BulldogsRebels
május 15.GladiatorsSoldiers
május 22.GorillazWildfires
május 29.RebelsTitans
május 30.HeroesSoldiers
június 5.GladiatorsBulldogs
június 12.SoldiersGorillaz
június 13.TitansWolverines
június 19.TigersBulldogs
június 20.HeroesGladiators
június 26.RebelsWildfires
július 3.WolverinesHeroes
július 4.TitansTigers
július 10.GladiatorsRebels
július 11.BulldogsGorillaz
július 17.WildfiresWolverines
július 18.TigersSoldiers
szeptember 4.BulldogsWildfires
szeptember 5.SoldiersRebels
szeptember 11.GorillazTitans
szeptember 12.WolverinesTigers
szeptember 18.WildfiresHeroes

 

Hát, így átfutva, azért vannak itt problémák, szerintem. Egy hónapos pihenők két mérkőzés között!? Meglátjuk.

Szeptember 25-én kerül sor az osztályozó mérkőzés megrendezésére, a Divízió II. második helyezettje és a Divízió I. 12. helyezettje között, a helyszínt gondolom sorsolják, mint korábban.

Rájátszás:

Divízió I. rájátszás - 2010
FordulóDátumHazai csapatVendég csapat
elődöntő (A mérkőzés)október 2.felsőház 1.alsóház 1.
elődöntő (B mérkőzés)október 2.felsőház 2.felsőház 3.
kisdöntőoktóber 9."A" vesztese"B" vesztese
döntőoktóber 16."A" győztese"B" győztese

 

A nevezés díja 280.000,- forint.

Kicsit később elmélyedek benne jobban.

17 komment

Címkék: versenynaptár mafl mafsz amerikaifutball rájátszás alapszakasz

A bejegyzés trackback címe:

https://gridiron.blog.hu/api/trackback/id/tr131808960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fabriusz 2010.03.04. 18:30:51

Csak annyi, hogy az osztályozó mérkőzés helyszínét tavaly sem sorsolták, a lentebbi osztály második helyezettje (Jászberény) minősült kihívó félnek, ők dönthettek, hogy kihívják-e egyáltalán a Miskolcot. Ennek feltétele az volt, hogy megrendezik az osztályozó mérkőzést, kifizetik a játékvezetőket (mivel a nevezési díjban az osztályozó meccsre való bíróküldés nincs benne), valamint számla ellenében fedezik a vendég csapat utazási költségét. Ergo minden terhet a kihívó (alsóbb divízió) fizet, még az ellenfél költségeit is és azokat is, amelyek egyébként már benne lennének a nevezési díjban, ha nem wild card meccsről lenne szó.

predoc 2010.03.04. 19:31:03

A tigers nem játszik a rebels-el, meg a wildfire-rel????????

Na az az érdekes.....két meccs között másfél hónap szünet :-))))

május 1, majd június 19....?????

predoc 2010.03.04. 19:42:48

ja, és mégegy....a DivII-ben fele annyi meccs van, mint a DivI-ben igaz?
Nevezés: II-270000. I-280000... :-))))

Mi van?

playcaller · http://gridiron.blog.hu/ 2010.03.04. 22:36:00

@fabriusz: kösz a javítást, ezt elfelejtettem.

playcaller · http://gridiron.blog.hu/ 2010.03.04. 22:37:49

@predoc: dupla annyi meccs van összesen a div1-ben, dupla annyi csapat is van, és mivel közösen állják az összes költséget, így kb ugyanannyi az egy csapatra jutó költség, mint a div2-ben (plusz a döntő)

predoc 2010.03.04. 22:59:09

@playcaller: Khm....köszi, erre nem gondoltam :-)

predoc 2010.03.04. 23:08:48

"Az alsóház 10 csapata (Budapest Titans, Debrecen Gladiators, Dunaújváros Gorillaz, Eger Heroes, Jászberény Wolverines, Nyíregyháza Tigers, Szolnok Soldiers, Újbuda Rebels, Újpest Bulldogs, Veszprém Wildfires) egyenként 6-6 mérkőzést játszik, vagyis nem játszik mindenki mindenki ellen, így a sorsolás - az ellenfelek - nagyon fontosak a csapatok számára. A rájátszásba egyetlen csapat jut be - az összesített tabella legjobbja, míg a többiek kimaradnak a további küzdelmekből - leszámítva az utolsó előttit, akire esetleg egy osztályozó várhat szeptember utolsó hétvégéjén.

Az elődöntőket október 2-án rendezik, a bronzmeccs egy héttel később, míg a döntő október 16-án lesz."

Aha, így már értem, pontosabban nem értem, mert akkor miért nem állunk vissza a régi Keleti-Nyugati csoportra? Sokkal jobb volt....szerintem.

playcaller · http://gridiron.blog.hu/ 2010.03.04. 23:35:11

@predoc: kb, mert "nyugat" már nincs. legalábbis sok a hiányzó. Komolyra fordítva, ez nem nagyon tetszett tudtommal a csapatoknak, mert nagy a szerencsefaktor abban az esetben. az már más kérdés, hogy így még nagyobb.

Tightend 2010.03.05. 08:34:57

Azért a Tigers-t nagyon nem kell sajnálni a sorsolás miatt. Se Rebels, se Gorillaz meccsük nem lesz. Pont ezek lettek volna nekik a legérdekesebbek szerintem, de most ezt dobta a gép.

predoc 2010.03.05. 08:53:15

@playcaller: Tudom, viszont van jó sok pesti csapat.....még mindig egyszerűbb lett volna feltölteni a nyugati csoportot....szerintem. De mindegy...ez van :-)))

predoc 2010.03.05. 08:55:13

@Tightend: Hát ez az...oké, hogy nagyon sok lett volna a meccs, de jobb lett volna, ha itt is mindenki játszik mindenkivel....

Titan11 2010.03.05. 09:52:34

@playcaller: Talán lehetett még pár oka hogy így lett: ha kelet nyugat, és egy keresztbejátszás, az maximum 5 meccs, így meg 6 lett. Én úgy tudom ez a legfontosabb a csapatoknak..
Ebben a rendszerben megvan az esélye a csapatoknak, hogy egy kicsit másabb ellenfelekkel is játszanak, mit a kelet nyugati lebonyolításban.
Hibátlan megoldás nincs!
Tehát meg egyszer érnénk már meg, hogy amit pár ember elkészít, kitalál, azt értékeljétek!
Ne egyből csak a rosszat, a hiányosságot, vagy a saját csapatomnak milyen szar síránkozást nyomnátok egyből!
Persze ehhez kellene egy kis belátás, egy kis változás, talán egy kicsit pozitívabb szemlélet, de még nincs veszve semmi, hajrá!:)

Tightend 2010.03.05. 11:45:11

Szerintem kiváló a lebonyolítás! Igazából nem izgat, hogy ki lesz papíron az első, a lényeg, hogy aki bajnok (vagy kisbajnok) akar lenni, az nem veszíthet meccset. Ha meg több veretlen is lesz (két ilyen lesz szerintem), majd jöhet a számolgatás, de mindkét csapat tekinthető győztesnek.

playcaller · http://gridiron.blog.hu/ 2010.03.05. 11:49:24

@Titan11: azt hiszem nem szídtam a rendszert (bár a rendszert mindig szídni kell:)), csak építő jellegű kritikát próbálok néha megfogalmazni. néha sikerül, néha nem. nekem tetszik ez a lebonyolítás, talán a két meccs közötti hosszú szünet nem túl szerencsés.

predoc 2010.03.05. 12:12:12

@Titan11: nincs csapatom. Szurkoló az vagyok. Tehát lehetek elfogult. Én sem írtam szerintem semmi ledorongolót. Pár dolgot nem értettem, ma sem értem. Nem tudom miért jobb a köröcskézés... (nfl.hu)na de mindegy...ellenben azért hadd legyen már kritikánk pont azzal, amit PÁR ember kitalál.... végül is ez itten a vélemények helye...vannak itt azért ötletek is, megoldási lehetőségek is nem csak kritika, bár szerintem egyik a másikból következik.

predoc 2010.03.05. 12:19:42

Ja....mellesleg itt a rendszer. Egy dolgot még mindig nem értek...mi a fene olyan titkos ezen, hogy csak anyázás, vádaskodás, és elmélet gyártás után lehet megtudni???

nfl.hu:

Mielőtt mindenki az újabb "összeesküvés elméletek" gyártásába kezdene -ami már kissé fárasztó-, hadd osszam meg a kedves hitetlenkedőkkel a lebonyolítási rendszert, ha már a sok matektudor, gazdasági szakember, sértett önérzetű játékos, elnökjelölt, edzőzseni, stb. nem jött rá magától.

A lebonyolítás szempontjából a 10-es létszám az egyik legszerencsétlenebb, pláne, ha 6 alapszakaszi meccset akar játszani az ember. Ha a "hagyományos" módszereket nézzük, csak úgy oldható meg a probléma, hogy a csapatok legalább fele hátrányba kerül (volt ilyenre is példa szép számmal az elmúlt időszakban, akkor meg az volt a baj...). Pl. 1-el kevesebb meccset játszik, többször megy idegenbe, mint ahány hazai meccse van, és így tovább. Ennek elkerülése érdekében egy olyan rendszer került kidolgozásra, mely független az induló csapatok létszámától, és a lehető legkisebb aránytalanságot okozza. Persze, ez a rendszer sem tökéletes, igen, tudatában voltunk, hogy a többség az elfogadható 600-1000 km között fog utazni, lesz egy szerencsés budapesti, és egy szerencsétlen budapesti és egy szerencsétlen vidéki csapat. De így csak 1 csapat jár "jól", és kettő "rosszul", nem pedig mondjuk az egész keleti, vagy nyugati blokk.

A lebonyolítás rendszere a következő:
A csapatok országon belüli elhelyezkedésüknek megfelelően egy képzeletbeli kört alkotnak.
Bp1
Jászberény
Eger
Nyíregyháza
Debrecen
Szolnok
Bp2
Bp3
Dunaújváros
Veszprém
És vissza is érkeztünk Budapestre. Nos, mivel bármennyi csapat beállítható valahová a körbe, így a létszám nem gond többé. És ha kijelölünk egy csapatot, a tőle "balra" lévőkhöz fog utazni (jelen esetben 3-hoz), és a tőlük jobbra lévők (jelen esetben szintén 3) utazik hozzá. Vagy akár fordítva. (ha megfordítottuk volna, sokkal nagyobb kilométer különbségek adódtak volna) És mivel Magyarország geográfiája nem egységes (nem szabályosan, 50 km-re vannak egymástól a városok), ezért vannak különbségek. És hogy végleg összetörjem az összeesküvésekben hívők álmait, a budapesti csapatok sorsolva lettek, és én magam húztam ki, hogy ki melyik csapat lesz. Persze, még mindig lehet mondani, hogy megbundáztam a dolgot, de legnagyobb sajnálatomra, még mindig ugyanabban a lakásban lakom, és autóm sincs....

A többi sületlen felvetésre, "szerintem"-re, "úgy hallottam"-ra, "valaki azt mondta"-ra is tudnék válaszolni, ami itt a fórumon megjelent az elmúlt 2-3 hétben, de a többségük még arra sem méltó, hogy biteket vesztegessek rájuk.

Mosolygó Róbert

Titan11 2010.03.05. 12:23:58

@playcaller: a válasz első része szólt neked, amiben leírtam, mi az ami még emellett a lebonyolítási rendszer mellett szólhat.
A többit megelőző csapásként tettem hozzá:)))
süti beállítások módosítása