Gridiron blog

Az amerikaifutball itthon és a nagyvilágban, a napi híreken túl. Elemzések, érdekességek.

Facebook

Twitter

Legutóbbi kommentek

2010.02.09. 12:55 playcaller

IV. Cellect Aréna Kupa eredmények és tapasztalatok

Szerencsére sikerült valamennyire regenerálnom magam vasárnap óta. Öreg vagyok én már az ilyen 24 órás programokhoz. Egész nap aréna, majd egész éjszaka SuperBowl. Azt hiszem, lett is egy komoly amerikaifutball-túladagolásom, aréna fociból biztosan. Igen tanulságos nap volt, szinte minden magyar csapat képviseltette magát az arénán, ha máshogy nem is, legalább nézőként. A szurkolás és a mérkőzések megtekintése mellett bőven maradt idő információ gyűjtésre és az aktuális témák megvitatására.

Először is fussuk át az alapszakasz eredményeket:

Csoportmérkőzések
Csoport Mérkőzés Eredmény
A Titans Youngboys 19-12
B Soldiers Wildfires 15-2
C Heroes Enthroners 12-0
D Mustangs Steelers 12-21
A Wolves Youngboys 9-7
B Sharks Soldiers 20-10
C Heroes Goldenfox 9-15
D Mustangs Gang 23-6
A Titans Predators 7-13
B Wildfires Sharks 0-20
C Goldenfox Enthroners 13-20
D Gang Steelers 0-16
A Wolves Predators 19-0

 

Remélem jók az eredmények, mivel sajnos nem írtam mindent meccset, innen-onnan kellett összekukáznom a számokat.

Azóta felkerültek az aréna honlapjára az eredmények, javítottam a táblázatokat, pontosabban egy meccs eredményét tudtam rosszul. (Köszönöm az infót Egyszeri Lovagnak!)

Több mérkőzés kimenetelét is rosszul tippeltem meg előzetesen. Többet vártam a Youngboys-tól, alábecsültem a Tatát és az Enthronerst és hát, ahogy írtam is az esélyekkel kapcsolatos posztomban, elfogult voltam a Gang-gel kapcsolatban, sajnos mindkét alapszakasz meccsüket elvesztették.

Nem elemezném ki a mérkőzéseket, mert sajnos nem sok elemeznivaló volt rajtuk. Valószínűleg megpróbálok ettől függetlenül beszerezni egy DVD-t a meccsekről. A mérkőzések színvonala alacsony volt. Ahogy várható volt, a defense-ek tudtak dominálni, miután nem korlátozták a blitz-eket, sokszor szinte fájt nézni, hogy kergetik az irányítókat. Több meccsen azt hittem, nem touchdown-ra játszanak, hanem az győz, aki több safety-t csinál. Lépjünk is túl ezen.

A csoportkör végeredménye:

Csoportkör végeredménye
A csoport
1. Budapest Wolves 4pt
2. Zala Predators 2pt
3. Budapest Titans 2pt
4. Youngboys 0pt
B csoport
1. Győr Sharks 4pt
2. Szolnok Soldiers 2pt
3. Veszprém Wildfires 0pt
C csoport
1. Kaposvár Golden Fox 2pt
2. Eger Heroes 2pt
3. Fehérvár Enthroners 2pt
D csoport
1. Miskolc Steelers 4pt
2. Tata Mustangs 2pt
3. Délalföldi Gang 0pt

 

Rájátszás:

Rájátszás
Időpont
Mérkőzés Eredmény
15:30-16:00 Titans Wildfires 22-13
16:00-16:30 Heroes Gang 6-7
16:30-17:00 Youngboys Soldiers 14-9
17:00-17:30 Enthroners Mustangs 19-6
17:30-18:00 Predators Titans Titans visszalépett
18:00-18:30 Steelers Enthroners 18-14
18:30-19:00 Sharks Golden Fox 35-6
19:00-19:30 Wolves Predators 20-7
19:30-20:00 Sharks Steelers 20-6
20:15-21:00 Wolves Sharks 27-14

 

Mint már gondolom mindenki tud róla, akadtak gondok a rájátszással. A szervezők menet közben megváltoztatták a lebonyolítást, így kerültek össze a Titánok a zalaiakkal. A változtatást mindenki úgy értékelte, hogy a szervezők mindenképpen Wolves-Sharks döntőt akartak. Mindenkinek volt véleménye a dologról. A Titans-nek az, hogy akkor ők ezt így nem folytatják. Kovács Zsolt, a Hurricanes vezetőedzője a következőket írta twitteren:

"A titans visszalépett, mert menetközben megváltoztatták a torna lebonyolitásának menetét. Az ok? Mert wolves:sharks döntöt akarnak."

Nem vagyok elég nagy ember ahhoz, hogy tudjam a tényleges indokot, de nem hiszem, hogy ezt a két csapatot bárki is megállíthatta volna a döntőbe vezető úton. (Nekem úgy tűnt, azért szervezték át, hogy az Enthroners-nek ne kelljen azonnal játszania, de mint említettem én nem vagyok benne a fontos információkat megkapók körében.) A mutatott játék alapján ez a két csapat volt a legerősebb. Olvastam már olyat is, hogy a Győr csak bírói segítséggel jutott a döntőig. Ezt azért már megmosolyogtam. Meccsenként húsz pontot vagy többet még a magyar bírók sem tudnak összehozni vagy elvenni. A fenti gondolat már nagyon erőltetett összeesküvés-elmélet. Az tény, hogy a rájátszás úgy lett kitaláva, hogy a két csapat csak a döntőben találkozhasson, de ez a realitás pillanatnyilag.

Ehhez kapcsolódóan már véleményeztem a Titans döntését. Megértem őket, de lehet, hogy inkább játszani kellett volna.

A kisebb csapatok kellemes meglepetést okoztak és ahogy már említettem tegnap, feltűnt pár fiatal reménység. Az arénán látott játékokat nemcsak azért nehéz értékelni, mert értelemszerűen más, mint a nagypálya, hanem azért is, mert sokszor teljesen más felállásokat csináltak a csapatok.

A Wildfires például derekasan küzdött egész nap, de ahogy láttam 3-4 játékost is játszattak az irányító poszton. A Délalföldi Gang előtt is le a kalappal, délutánra egészen belejöttek. Döme (Demeter Ádám #34 CB - Szeged Bats) nagyszerűen viselte a megpróbáltatásokat irányítóként, de remélem a jövőben is inkább cornerback-ként akar tevékenykedni. Természetesen nem mehetek el szó nélkül a szenzációs elkapók mellett sem. Azon túl, hogy tényleg láttam nagyon ügyes srácokat, azért az elkapóként felálló linebackerek és falemberek megmosolyogtatók voltak. Becsületükre legyen mondva, hogy volt pár elkapásuk.

A Golden Fox és a Zala Predators játéka kifejezetten tetszett. A zalaiak az elvártnak megfelelően jól szerepeltek, a kaposvári gárda pedig ahhoz képest, hogy első aréna szereplésük volt a vasárnapi, szerintem büszkén mehetnek haza.

A Soldiers talán haloványabban teljesített annál, mint amire számítottam tőlük, de komoly panasz az ő játékukra sem lehet. Az Enthroners döcögve indult, de a végére szép játékkal búcsúzott. Ezek alapján jó szereplést lehet tőlük várni az idei másodosztályban. Hasonlóan a tataiaktól, akiket alábecsültem (utólag is mea culpa). Hozzá kell tennem, nem látszott a játékukon, hogy 4 vagy 5 CNC Gladiators játékos is erősítette a soraikat. A pistol, mint ötlet, azonban mindenképpen tetszett.

A Sharks és a Wolves különösebb erőfeszítés nélkül jutott a döntőbe, talán kicsit unalmasan is játszottak, bár Koleszár Dávid, a Wolves fullback-jének próbálkozása belső linebacker poszton mindenképpen érdekes volt.

Akik játéka nagyon teszett tegnap:

Szűcs Máté #54 LB - Youngboys

Dancsi Tamás #53 LB - Wolves

Pataky János #86 WR - Titans (micsoda elkapások)

Sóti Zsolt #88 WR - Enthroners

és bár a nap folyamán a játéka összességében nem volt kiemelkedő, Herke Zsombor (#54 - Heroes) a rájátszásban megmutatta, fél perc alatt hogy lehet megváltoztatni a játék képét. A kupán centert játszott, de amikor csapata védelmét már sokadszorra lejátszotta az ellenfél, időt kért, beszélt a játékosok fejével, be is állt pár play-re linebacker-nek és talán egy sacket és egy mínusz yardos tackle-t be is mutatott ezzel is feltüzelve a csapatrészt. Szóval a hozzáállás és küzdeni tudás díjat neki adnám.

A mérkőzések között, alatt aztán minden témát meg lehetett vitatni, eszmét lehetett cserélni különböző csapatokkal az aktuális ügyekről, le lehetett szervezni a szezon előtti scrimmage meccseket. Természetesen mindenki az idei versenynaptárat várja leginkább, de többször volt téma a rendkívüli közgyűlés és a szavazás a Hurricanes tagságáról. Hallottam, hogy nem is lesz EFAF Challenge Cup, legalábbis nem indul a Sharks sem. A Cowboys a CEFL-ben sem indul. Ja, és persze mindenki próbálta megtudni a kizárt csapatoktól, hogy akkor mi is lesz velük. A Golden Fox-ról azt hallottam (ahogy már egy kommentelő is jelezte), nem fellebbeznek, kihagyják az idei évet a bajnokságban elsősorban anyagi okok miatt és hogy jogosnak érzik a kizárásukat. Sajnálom őket, de abban egyetértek velük, hogy ha valaki nem teljesítette határidőre a feltételeket, azt zárják ki. Nem tesz jót szerintem a hazai focinak, ha mindent el lehet intézni fű alatt, utólag, vagy ha nem is fű alatt, de mindenki érzi, hogy hiába van lepapírozva valami, itt azért kivételezés történt.

Mindent egybevetve jó szórakozás volt, még ha hosszú is, de azt hiszem kibírom egy évig aréna nélkül.

75 komment

Címkék: wolves golden fox titans cefl cowboys sharks predators miskolc steelers tata mustangs enthroners szolnok soldiers arena kupa efaf challenge cup youngboys wildfires

A bejegyzés trackback címe:

https://gridiron.blog.hu/api/trackback/id/tr671739808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egyszeri Lovag 2010.02.09. 14:05:36

Az Aréna hivatalos oldalára is felkerültek a pontos eredmények, az alapján frissíthetsz.

csoky666 2010.02.09. 15:16:33

Azt sajnalom, hogy nem jatszhattunk mas csapatokkal is, csak az alapszakaszban osszesorsolt Titansal es Wolvesal...2x mindkettovel, bar a Titansal csak 1x ugye.13 csapat volt ott es jatszottunk volna egy jot pl a Gyorrel, a Youngboysal,Soldiersel,Stealersel,Golden Focal,stb. is.
Talan jovore! ;-)

pc_x 2010.02.09. 15:35:00

Az a baj, hogy idén is hozzá nem értők akarták lebonyolítani az arénát... Testnevelőtanár édesapám 20(!) mp alatt felvázolt egy olyan kiírást, ahol a rájátszásban már nem találkoznak össze a csoportellenfelek, így elkerülhető lett volna a zalai eset is :/ Sajnos le kell írnom, hogy érezhető a szervezők (korábbi) kötődése a wolves-hoz (és sajnos ezt a wolves játékosok szívják meg igazán, mert az ő csapatukat szidják a kiesettek...)... mindegy, azt hiszem 3 évnyi arénázás minket rádöbbentett, hogy felesleges elindulni itthon... inkább Prága lesz ezentúl (remélem). Sajnos a "mutyi" (ha már mostanában ilyen divatós szó lett...) csúnyán belengi az egész magyar futballt... még ilyen kis szinten is :( Ettől függetlenül gratulálok mindegyik csapatnak!

DPO 2010.02.09. 15:48:09

"...de mint említettem én nem vagyok benne a fontos információkat megkapók körében."

Ejnye, ejnye :D

x.y.z 2010.02.09. 16:02:02

@pc_x: nem is értem akkor miért nem ő szervezte??
úgy tudom nem volt kötelező elindulni de elnézést ha tévedek

csoky666 2010.02.09. 16:02:26

kicsit siettem. Szoval a Golden Fox-al

pc_x 2010.02.09. 16:50:48

@x.y.z: Csak mellékesen említettem pont azért, hogy elég lenne csak járatosnak lenni a sportban, hogy az ilyen bakikat kiküszöböljék... (persze az is lehet, hogy nem véletlenül történtek így a dolgok)... Nyílván nem kötelező, de, ha már egy csapat elindul a tornán, befizeti az x összeget, kinek van joga manipulálni a sorsolást, rendezést, pontokat? Kinek van joga ahhoz, hogy elrontsák annak az x embernek a szórakozását, aki ott van (játékos, néző, stb...)? Nem akarok én vádaskodni, félre értés ne essék, csak szomorú az egész, ami idén történt, ennyi...

x.y.z 2010.02.09. 17:15:19

@pc_x: persze itt jön a "ha" faktor de én úgy gondolom akárki is az ellenfeled meg kell verni! Lehet itt magyarázni ha nem ilyen lett volna a sorsolás ha közbe nem változtatnak ha nem bal lábbal keletem volna ki az ágyból ez mind csak kifogás.
Sokaknak először veszíteni kellene megtanulnia na meg egy kis alázat sem ártan.
Lehet itt emlegetni más országok rendezvényeit bár nem tudom te hány Cseh arénán vettél részt (mert ugye az nem prágai aréna az csak néha ott rendezik) de ilyen mentalitással ott sem fogod sokra vinni .
Ennek ellenére biztos jobban érzed magad attól, hogy másokat hibáztatsz a gyenge szereplésetekért szereplésedért de hisz ez a könnyebb út....

Tightend 2010.02.09. 17:37:50

Az éppen aktuális vesztesek ellen mindenki nagyon csúnyán össze van fogva mindig :P

pc_x 2010.02.09. 18:00:30

@x.y.z: Voltam már prágai arénán (még a wolves-szal) ;) Nem hibáztattam senkit és nem magyaráztam a szereplésünket ;) Kis szövegértelmezés...
De tőlem nyugodtan védheted az egészet, különösebben nem kavar fel az egész magyar futball (beleértve az arénát)...
Az alázatomra és mentalitásomra ne legyen gondod ;) (azt hiszem pont ez a két dolog, amit nem lehet felróni nekem)
Na további kellemes napot, azt hiszem túl is beszéltük a témát :)

NightBoY 2010.02.09. 18:40:30

@x.y.z: Nem feltétlenül a lebonyolítás rendjével volt a baj ( bár természetes a sorsolás mindig manipulált -ami mondjuk nem is baj ha egyenletesen ) hanem azzal, hogy szépen változtatnak rajta a játék alatt, egyenlőlten esélyeket teremtve, és olyan helyzetet, hoyg a döntőig mondjuk 3 csapatanak csak úgy lenne esélye eljutni ha kb. egymás után egymás ellen játszanak, amikor a torna 13 csapatos. Amúgy mondom az irányított sorsolással volt a kevesebb baj, mindenki erő szeritn egy kalapba azt hajrá, de persze most sem így volt. Jahh és a jelentkezés+befizetés utan lett sorsolás és kiírás változattás. btw

Titan11 2010.02.09. 19:01:16

Jó ez a blog, talán a legelfogulatlanabb az összes amerikai focival foglalkozó blogok közül, és tényleg megpróbál objektíven tájékoztatni. Néha kicsit keményebben is belekérdezni, utánajárni a dolgoknak, aminek nagyon örülök!
Ez az írás is egész jóra sikerült, de had adjak még egy pár információt, hogy teljesebb lehessen a kép, illetve ezután pár megválaszolatlan kérdést is feltennék az arénával kapcsolatban.
Mikor megtudtuk hogy menet közben, - pontosan a Veszprém mérkőzésünk után, a Dél alföldi gang és a Heroes küzdelmének szünetében - változott a kiírás, temrészetesen a szervezőktől egyből meg szerettük volna tudni a változtatás okát. Sokadik beszélgetés után sikerült a blogban is szereplő indokot felhozniuk a változást magyarázandó.
Ekkor javasoltuk ésszerű megoldásként hogy ne a vígaszágakat cseréljék meg hanem a meccseket, a Steelers már amúgy is több órája pihent, nekünk meg mindegy volt.
Válasz, már nem változtatunk semmit, nem változtatjuk vissza. Semmi indoklás, még azután se, hogy közöltük velük hogy ebben az esetben mi nem játszuk le a mérkőzést. Leszarom kb. ez volt a reakció a szervezők részéről. (jól jött talán na csúszás miatt is..).
Eddig a tények. és jönnek a kérdések, csak gondolatébresztőnek, igazából nem akarok nagyon összeesküvés elméletet gyártani, csak költői kérdések:

Miért pont akkor változott meg a kiírás, mikor már sejthető lett, - amit egyébként nem is nagyon reméltünk (papírforma szerint meg esélytelen is volt) hogy úgy lesz, hiába vittünk 22 pontot a Veszprémnek - hogy mi fogunk továbbjutni arról a vigaszáágról.

Ha a Győr ennyire jó - és tényleg az kétségkívül - , miért került a B csoportba?

Ha már a B csoportba került, a rájátszások során miért nem kapott ellenfelet az A csoportból, holott ha megnézed minden A és B csoportos csapat előbb utóbb találkozott volna megint, kivéve őket.

Hogy lehetett így alakítani a rájátszás menetét, hogy az azonos, és éppen legerősebb csoport 1. és 2. vagy 3. helyezettje megint összekerüljön az elődöntőben?

Mikor a W játszott a YB ellen, miért hangosították fel a zenét mindig annyira, hogy ne tudjon kommunikálni a W off, és külön kérésre se hagyták abba?

Miért változott meg a versenykiírás?

Teljesen más téma, de mivel leírtad vitatkozom veled is egy kicsit.
véleményem szerint igen is volt hasonló kaliberű ellenfele, nem is egy a tornán a döntőbe jutott két csapatnak:

YB: nem értem miért írtad le őket, főleg hogy két MVp-t onnan szavaztál meg:)
Nagyon parázs mérkőzésen kapott ki a W-től 9-7 arányban, a döntő eredménye mennyi lett??
Úgy estek ki a tornáról hogy győztek a vigaszágban.
Én könnyen elképzelhetőnek tartom, hogy elkapták volna a Győrt, vagy akár a W-t is 2. meccsen.

Melléklesen megjegyzem abból a vigaszágból két kemény csapat esett ki, mert csak egy TD-vel volt jobb a YB a Szolnoknál, a Fehérvár meg ugye jobban verte ennél a Tatát.
A másik vigaszágból is papírforma szerint az Egernek kellett volna továbbjutnia, a Titansnak meg a Veszprémnek bármit is játszanak azon a meccsen kiesnie a versenykiírás anomáliája miatt.

Zala: kétszer játszott a W-vel, második meccsen félidőben vezettek is, lehet hogy megfogták volna a Győrt?

Egyébként is alapvetés, hogy az arénán apró dolgokon múlik a győzelem, azért lehet szoros és jó meccseket látni.

Szolnok: kíváncsi lettem volna ha összekerülnek a W-vel vagy a Sharks-al mi lett volna az eredmény.

Titans: Szívesen játszottunk volna a Győrrel:)
és persze bárki mással, hiszen azért mentünk hogy megnyerjük a kupát, ahhoz pedig mindenkit meg kell verni, legalábbis a rájátszástól kezdve.

Nem az számított a csapat döntésében hogy nehezebb ágra kerültünk így a változtatással, ha sokkal könnyebb ágra kerülünk, akkor is ugyanígy döntöttünk volna. Ha valakik önkényesen, teljesen mindegy milyen indokkal megváltoztathatják a szabályokat menet közben, az nekünk elfogadhatatlan.
Megpróbáltuk megbeszélni ésszerű megoldást javasolni, mert mi is azért mentünk oda hogy játszunk!
Nem sikerült.
Nem sértettség miatt tettük amit tettünk.
Azzal hogy csapatunk lemondott arról, amiért valójában elindult az aréna kupán (minél több mérkőzés és a győzelem) megpróbáltuk felhívni a figyelmet az ilyen kirívó, és véleményünk szerint teljes mértékben elítélendő, és elfogadhatatlan cselekedetre.
Ne történhessen meg ilyen vagy ehhez hasonló eset a jövőben. Meglátjuk volt-e értelme...

Behemoth 2010.02.09. 19:46:10

Ott voltam nézőként - már harmadszor - és köszönöm mindenkinek a jó szórakozást :-) aki játszott, szervezett.
A meccseken kívül a fotókiállítás is nagyon tetszett, kibővítve vándorkiállításként remélem, még találkozom vele :-)

az istencsászárok mestere 2010.02.09. 20:29:11

@Titan11: tudom előre hogy a reakció amit irok vicces lesz számomra és nagy pofáju beképzelt vén f...onak fognak tartani dehát most is annak tartanak sokan és igazából le sz...om mert ezek az emberek nem érdekelnek
a hurkák ha a meccseiken olyan tüzzel és hévvel játszanek ahogy ellenünk nem kérdés hova jutnak talán aranyig is sajnos maguknak köszönhetik ezen nem kell megsértődni gondold végig és be látod igazam van (mint mindig)
ezen kivűl az a baj mindig másba keressük a hibát birók stb.(én is szoktam elégedetlenkedni reklamálni csunyán beszélni de utánna elfordulok és csinálom amit kell mégnagyobb hévvel mert eszembe jut édesanyám tanitása "fiam ha meccselsz ugy kell játszanod hogy a birok báááárrmmmiitt fujnak te nyerj"és igaza van!)de soha nem varrom egy vereséget vagy gyenge szereplést rájuk vagy másra aki ezt nem érti meg az ne játszon footbalt de más csapat sportot se mert ez a többiekről is szol nem csakegyről(itt eszembe jut Bélabá a kézis gyerek edzőm őőőő mindig megkövetelte "1 mindenkiért mindenki 1 ért ez is egy nagyon igaz mondás")tehát ha más a sorsolásod nehezebb mutasd meg milyen kemény tökü vagy én csak nálam jobbakkal szeretnék játszani miért? hogy jobb legyek ahogy a kedvenc együttesem a wastedyears-ben mondja "élj ugy amikor eljön az arany kor érdemes legyen vissza emlékezni rá" és arra amikór meghátrálsz egy mondva csinált okon arra nem érdemes vissza emlékezni
és egy pár kérdésre a véleményem és ez a sajátom mint minden amit leirok
ha több jó csapat aki a végén nyerhet egy csoportban van abból hogy hozol össze egy jó döntőt?
a zenét nem hallottam hogy hangossabb lett volna mint a hurkáknak viszont a közönség az volt(de ezt elkel fogadni a veretlent ha van egy kis esély hogy meg verjék a szurkolok még aki nem is azzal a csapattal van akinek szurkol üvöltve örjöng hátha és én igy szeretek játszani van tűűűz )pl; a Zala ellen is ez volt
a verseny ki irás a ti vázolt verziotokban is meg változik
a szolnokot is megverjük ha nem 20-0-ra akkor 6-0-ra mindegy nyersz és tudjátok az igazságot!a gyözelmet soha se kell meg magyarázni
ha meg bárkivel játszottál volna? nem mindegy mikor csak játsz és nem kell magyarászkodni
szerintem túl érzékenyek az emberek túl önérzetessek és elfelejtik hogy nem csak magadnak játszol hanem annak is aki neked szurkol mégha csak az anyukád az ki kell szolgálnod őt is hogy érezze nem hiába csinálod mert jól érzed magad és ahogy irod(om) akkor jó amikor a pályán vagyunk na csuminzáré

Titan11 2010.02.09. 20:51:02

@az istencsászárok mestere: Egyáltalán nem nagyképű amit írtál, és a győzelmeteket sem vitatom el azzal amit írtam, hiszen ti voltatok a legjobbak vasárnap ez egyértelmű.

Egyetértünk teljes mértékben, játszani küzdeni kell a pályán, akár jobb, akár gyengébb, bárki is az ellenfél.
Szívesen játszottunk volna veletek is!
Nem egyszer megtörtént már:)

Ez az értelme az egésznek!

És pont ez amit mi "feláldoztunk" azzal hogy visszaléptünk, mert úgy gondoljuk még ennél is fontosabb a tisztességes, becsületes fair play.

Blowfly 2010.02.09. 23:13:21

Viszont ami a Titans visszalépése után komoly gond volt a szemszögemből, hogy mi (Enthroners) kb. 5 perc pihenő után újra játszottunk. Bár a vereséget nem lehet megmagyarázni, és így is jól teljesítettünk szerintem, de ennyi pihenővel nehéz nyerni. Bár így is szorossá tudtuk tenni a meccset, de kb. a második félidőtől szinte mindenkit a szíve vitt előre.
Ettől függetlenül köszönet a Golden Foxnak, a Steelersnek és a Herosnak az élvezetes meccsekért.

Zaho84 2010.02.09. 23:15:50

Kis közbeszólás reagálva a cikkre, és nem feltétlen a kommentelőkre.

A Tatában három CNC Gladiators játékos játszott, közülük is csak ketten voltak osztrákok. :)

A lebonyolításban nekem személy szerint a vígaszágakról továbbjutók kiválasztása nem tetszett.

A Fehérvár előtti meccsen pár szolnoki játékos jött oda, hogy beszéljük meg a Fehérvárral, hogy az első félidőben álljon félre a defense, a támadóknak meg legyen elkapó edzés. Aztán a másodikban szépen döntsük el, hogy melyikünk jusson tovább... Francesco írta a blogjában, hogy a védelmüknek TDt kellett engedniük, hogy a támadók visszakapják a labdát, és csinálhassanak pontot. Miért nem volt jó a pontarány döntési alapnak? :S

Titan11 2010.02.09. 23:32:17

@Blowfly: Tudjuk milyen ez, mi pont így játszottuk a döntőt 2 éve, csak nekünk egy hosszabbításos meccs után volt 5 percünk regenerálódni.
Úgy tűnik a szervezőknek mégse volt olyan fontos, hogy a ti vígaszágotok továbbjutója pihenhessen...

ogergely 2010.02.10. 00:12:28

@Titan11:
Ezt a dolgot a cseh arénán sem kezelték túl jól. 2008-ban az elvesztett elődöntő után egyből (nem volt 5 perc szünet sem) játszottunk egy lerövidített bronzmeccset...

maszek1 2010.02.10. 00:14:17

A nagy önsajnálatotok közben elfelejtitek hogy a döntő előtt a Sharks sem tudott pihenni 5 percnél többet.
Arról meg hogy még ki tudta volna legyőzni a Sharks-ot csak annyit, hogy torna legtöbb pontot elért csapata lett.
Nem kifogásokat kell keresni, hanem küzdeni, harcolni, férfiasan de SPORTSZERŰEN.
Az, hogy a Hurricanes vezetőedzője meg mit ír a twitteren, mit számít? Csak egy vélemény. A vélemény olyan mint a hátsó feled. Mindenkinek van belőle és mindenkié más.
Azt meg ezért még el ne felejtsétek, hogy a Yb a három meccséből kétszer kikapott!!
Az hogy egy csapat mögött nagy, hangos felhajtás van, nem biztos hogy egyenesen arányos a teljesítménnyel.

utóirat: Mikor a Yb vs Wolves elején a hakát néztem, és láttam ahogy a wolves játékosok figyelték az ugráló, mellüket verő Yb játékosokat, tudjátok melyik film részlet ugrott be?
Indiana Jones vs nagy darab arab, nagy kardal a piacon. Indy végignézte az arabot amíg pörgette a kardját, majd lazán előhúzta a pisztolyát, és BUMM.
Harcolj sportszerűen, férfiasan, de ne cirkuszolj, mert nem mindenki ijed meg!!!

ogergely 2010.02.10. 00:18:57

@maszek1:

Azért az tényleg erős, hogy a torna utolsó négy meccséből háromban játszott a Győr...

Blowfly 2010.02.10. 00:34:23

@maszek1:
Nem önsajnálat miatt írtam, csak erről nem esett szó, bár nem tudtam hogy a Sharks is szünet nélkül játszotta a meccseit.
És nem is magyarázkodni akartam, mert mint írtam a vereséget nem is lehet. A férfias sportszerű küzdés pedig szerintem jellemző volt az egész arénán 1-2 kivételtől eltekintve(legalábbis a mi meccseinken).

ui.: Zahó! Nekünk ugyanezt ecsetelte egy Titanses arc.

maszek1 2010.02.10. 00:49:42

Tényleg erős! De egyiket sem hallottad siránkozni, panaszkodni! Tették a dolgukat, tették amit szeretnek! Amerkai focizni! Egyik játékos szájából sem hallottátok hogy fáradt, és azért nem mert szeretnek játszani! (annak ellenére, hogy ez a fáradtság véleményem szerint befolyásolta a döntő sorsát).

maszek1 2010.02.10. 00:54:08

@Blowfly: Bocsi, de igazából nem neked írtam. Ti mindannyian sportemberek vagytok.
Tudod, akinek nem inge ...
:)

Maximilien 2010.02.10. 07:44:11

@maszek1: apró szépséghiba,hogy az arénára nem harcolni,hanem játszani jöttünk..
A hakat is csak a poén kedvéért csináltuk,csak itthon a sok,saját életébe is beleunt embernek egy mosoly kierőszakolása is komoly feladat. Én úgy vagyok vele,ha 5ember mosolygott,nekem már megérte.
A sportszerűtlenségről meg nem is beszélnék..Komolytalan felvetés..
Azt már elkeserítőbbnek tartom,hogy meccs utáni pacsizásnál hangos k.anyázással zárta le utolsó ellenfelünk a tornát..(nem az első ilyen alkalom volt részükről)

gyengejobb 2010.02.10. 09:00:43

@Maximilien: 
En ugy emlekszem hogy te nem voltal ott a pacsizasnal, Nem tudtal sajnos minket megtisztelni ennyivel, de ezt utana neked is mondtam. Ismerhetsz, jatszottunk 1ütt 1-2evet, es messzemenokig elitelem az olyat, ami tortent, de ha mar azon megy a vitatkoznrk ki mit mondott, kerdezd meg "shreki bebit" es a nagy tiszteletet elvezo cápa urat hogy mit e hogy mondott. Nyilvan nem igy kellett volna reagalni egy csapattarsamnak sem a tortentekre de mar nem az elso hogy a te szavaiddal eljek hogy ilyen magatartast tanusitanak csapattarsaid, vezetoid. Arrol miert nem kerdezi senki a szolnok iranyitojat hogy mit erzett akkor amikor a foldon fekudve tekertek a bokajan 1et 2ot?! Nem jo erzes olyat olvasni hogy egy olyan csapat jatekosairol allitasz ilyet akik hivatasukat is tekintve maximalisan a tisztesseges, alazatos es sportszeru jatek hivei. 

Titan11 2010.02.10. 09:08:49

@maszek1: hát ez itt a baj, ha valaki megemlíti hogy nem ért egyet egy dologban a cikk szerzőjével, máris jön a sértettség, meg a másik sértegetése, a lényeg meg elsikkad.
Az sportszerű dolog hogy lenézel, leszólsz más csapatokat?
még egyszer: a Sharks érdemeit és elért eredményét vitattam.
Blowflynak meg említettem egy saját példát, hogy volt már ilyen, nem ők az elsők, ott is inkább a második mondat a fajsúlyosabb abban a kommentben.
Még egyszer leírom Győr nagyon jó csapat ezen nincs mit vitatkozni, vasárnap a 2. legjobb volt, ezen sincs.
Megpróbálok reagálni arra is amit írtál:
YB kikapott kétszer, de milyen csapatoktól?
Egyiktől a Sharks is kikapott.
A véleményes mondatod nagyon jól hangzik de azért ha végiggondolod kicsit kilóg a lóláb, hiszen azért jövünk ide hogy véleményeket írjunk, vagy mifene.
Én azt gondolom tényleg azért ment oda minden csapat hogy sportszerűen, küzdjön a pályán minden yardért, minden kisebb sikerért, ez alapvetés, aki ezt megpróbálja valamilyen módon elvitatni, az gondolkodjon előtte egy kicsit.
Statisztika: erre is van egy segghez közeli mondás, ha 3 napig fosok 3 napig meg nincs semmi, akkor rendben van minden:)
Amit írtál igaz, statisztikailag legtöbb pontot vittek az Arénán, viszont ha megvizsgálod milyen "nehézségű " ellenfelek ellen játszottak, akkor ez már árnyalja a képet.
Egyszónak is száz a vége, jó lett volna ha a Győr is az A csoportban van:)
vagy legalább ne változtatták volna meg a versenykiírást menet közben!

Tirpák#65 2010.02.10. 09:28:46

@Gyengejobb_69: azért nem ment oda mert éppen agyrázkódással ült a mentők mellett... mertgondolom az fel sem tűnt a nagytiszeletű uraknak hogy csak az első drive-ban volt pályán... és ti ezen sértődtetek meg... szóval erről ennyit... A teljesítményünkről pedig annyit, hogy az első mérkőzésen jobb volt a Titans a másodikon khmm vitatható ítéletekkel nyert a Wolves (nem elvitatva ezzel az ő teljesítményüket), a harmadikon pedig irányító nélkül nem nyertünk eléggé. A szervezés meg... no comment...

Tirpák#65 2010.02.10. 09:57:40

még néhány gondolat:

Én eddig szerettem az arénát, hiszen számora annyit jelentett, hogy edzünk rá egy párat, majd elmegyünk, játszunk egy jót és közben olyan emerekkel van lehetőség beszélgetni, akikkel egyébként nincs hiszen ottvan majd' minden csapat. Mi például a nagyon jót dumáltunk a zalaiakkal, akikkel egyébként kicsi az esélye, hogy találkozunk. Szóval számomra az aréna eddig egy jó hangulatú "családias" rendezvény volt, de ez a sok vérkomolykodás, kurvaanyázás, meg menet közben szervezés elrontja az egészet...

A hakáról pedig, én sem lekesedtem az ötletért, de szerintem jól sült el, hiszen a célja nem az ellenfél megrettentése volt, hanem azáltalában álmos közönség felpörgetése és azt hiszem ez sikerült is.

Azt pedig építő kritika jelleggel elmondhatná nekem valaki, hogy miért nem szeretnek minket (na nem mintha nagyon zavarna, csak érdekel)?

Maradok további tisztelettel stb bla bla bla

IdZ 2010.02.10. 10:47:27

Szerintem, lehet jó, családias hangulatú Arénát rendezni. Kérdezzétek meg a Szolnokin részt vett csapatokat!
A helyzet az, hogy először kell kitalálni a csoportbeosztást ( amelyben figyelembe lehet, sőt kell venni a csapatok erőviszonyait, amelyet valamilyen szisztéma szerint - de mindenképpen szubjektív alapon - végeznek el )
Ha viszont valaki felszívja magát az eseményre és meglepetést okoz, akkor azt el kell fogadni és már tűzön - vízen át tartani kell az eredetileg kiírtakat, a sorsolást, rájátszást! Ennyi a titka kb.
Más: Szerintem sem a bírókon múlik egy-egy mérkőzés végső kimenetele-általában-, de mondjuk az elgondolkodtató volt, hogy egy menőbb ( vagy mit írjak, nevesebb? eredményesebb? csak sértődés ne legyen belőle) játékosát vajon miért kell jobban védeni egy szerelés után. Szinte ugyanaz történt egy mondjuk nagyobb múltú csapat játékosával - pályán kívül fejezték be rajta a szerelést > büntetés, kevésbé neves csapat játékosán ugyanez mehet minden tovább.
Szóval az egyenlő mérce nagyon hiányzik ebből a sportból, ha ezen változtatnánk talán hamarabb tűnnének el az indulatok, vélt vagy valós sérelmek egy-egy esemény után, s könnyebb volna kijelenteni egy-egy esélyes csapatról, hogy ezen a napon jobb volt, előrébb tartanak.
Csak egy szurkoló, aki kívülről szemléli a dolgokat...

Tightend 2010.02.10. 10:58:22

@Tirpák#65: Szerénység és tisztelet. Ezeket mindenki elvárja a másiktól (a fiataloktól még inkább, ez már csak így megy). Ha meg netán jól játszanak, esetleg a legtöbbeknél sokkal jobban, akkor még inkább. Persze ez majd kiderül (ha kiderül).

Értem én, hogy nehéz elfogadni az "öregek" ilyen jellegű elvárásait (voltam én is fiatal) az ügyes, fiatal játékosoknak, de csak azért mert jó vagy, nem fog senki tisztelni. Ha ezt ráadásul "reklámozod" is (vagy esetleg az edződ), hogy így meg úgy verünk majd össze minden magyar csapatot, na akkor mindenki utálni fog.

Az, hogy a csapat hogyan jött létre, csak hab a tortán.

Abból a kevésből amit eddig láttam belőletek, ilyen gondolataim támadtak. Lehet persze, hogy nincs igazam.

ogergely 2010.02.10. 11:19:26

@Tirpák#65: én bírlak, Tirpi! Meg a többieket is. Remélem, hogy a szervezőknek (és a szponzornak) nem megy el a kedve az arénázástól, mert ha jövőre csak meghívásos versenyek lesznek, akkor kénytelenek leszünk Prágáig menni egy kis arénáért.

Greg
BPW

Shrekazisten 2010.02.10. 11:24:25

Szente szted hagynifogom h egesz meccsen kurvaanyazzatok jo elnezem a meccs heve lepwreg rolam, de az h pacsizasbal is kopkodes mrg kurvaanyazas megy es utana szolok es meg mindig a kurvaanyad meccs, en is eg mocskos szaju ember vagyok de meccsen nem nagyon kurvaanyzok es utana se, pacsival elmeletileg vege mindennek sajnalom h tu nem tudtatok felfogni ezt, szanalmas, nem akartam h reagalni a forumotokon valo kepre amit hozaszoltal de megteszem, azabaj h a ti csapatotok egesz vegig ig volt velunk szemben... Tisztelet a kivetelnek...
De nem vagyok a szajkarate hice, csak ne te ugass vagod, aki egy keresztre keptelen es 2 szer fejeltelek seggre mert ott maradtal edzesen, vagod? En se ugattam a vikings elleni meccsunkon pedig fiatalabbak vtak mint en, megse zt jutott eszembe azutan h caak akkr vittunk makdnem tdt amikor mar az utolso cserek jatszottak h lealljak kurvaanyazni veluk meg kopkodjek, na mind1
sorry a wot-ert szemelyeskedes volt;)

Tirpák#65 2010.02.10. 12:27:48

@ogergely: én is bírlak Greg (meg is hívnálak egy italra ha nem lennék szégyenlős ;) de a személyeskedést tényleg hagyjuk abba mert már kezdünk olyan ocsmányan viselkedni mint a soccer csapatok. Egyébként én nem érzem, hogy indokolatlanul bunkók ellenségesek vagy lenézőek lennénk, de az már gyanús nekem, hogy a szolnok ellen még nem sikerült olyan meccset játszani, ami normálisan folyt/végződött volna, de más csapat ellen ilyen még nem igazán fordult elő. Tisztelni pedig nem azért fogok valakit mert idősebb vagy mert azt mondják hogy tisztelnem kell. Én csak azt tisztelem, aki kivíja azt. Neveket most nem említenék, de biztos van aki tisztában van vele, hogy kikre gondolok. Azzal azonban egyet tudok érteni a Shrekkel, hogy veszíteni tudni kell... A jobbtól pedig tanulni... (Greg, az egész persze nem neked szól, csak így sikerült)

gyengejobb6969 2010.02.10. 12:32:16

Mez szamokat mndj vagy neveket hogy kik voltak akik csunyan beszeltel veletek. Shrek, nemtudom mikor fejeltel seggre, megertelek hogy ideges vagy de en offens falat jatszom nem defenst, es nemhinnem
hogy jatszottunk valaha is egymas ellen mi ketten, de ha te igy emlekszel legyen.

Shrekazisten 2010.02.10. 12:40:02

Epp ez a vicc h te is offense voltal ;)

NightBoY 2010.02.10. 12:43:18

Love is in the air :D

AMúgy vicces, hoyg egy-két kivételtől eltekintve nem tudom ki melyik csapat "színeiben" ír, de lehet még csak én vagyok kezdő kommentelő :)

Könyebb lenne összerakni a képet ha látnám ki honnan van

NightBoY 2010.02.10. 12:50:07

Jahh, egy kicsit más téma. Nem tudjátok ki kommentálta a meccseket? Vag többen is voltak, cserélgették egymást?

tuskobunko 2010.02.10. 13:15:16

@Tightend:Szia!
Azért ez egy másik sport. Igaza van Tírpinek, csak azért mert öreg valaki nem biztos, hogy minden téren tisztelni kell. A kora miatt igen, ezért át kell adni neki a helyet a buszon. De elmegyek mellette a járdán és előbb megyek be a közértbe, ha ő lassan cammog. Ebben a sportban egy kis egészséges önbizalom nem árt, ez doppingolja egy kicsit a versenyzőt. Kit tisztelünk? Mondjuk Fütyeszt, aki elmondja, hogy ez a csapat még az aranyért is játszhatott volna ha jobban összeszedik magukat + egy kis semleges vezetés, és ezt több Wolves játékos is elismerte. (Igen úgy kell játszani, hogy a bíró meg a rendező ne tudjon bekavarni)Nem egyből szarok vagytok, meg kapjátok be, mert nem nyertétek meg az arénát. Az tény, hogy sokkal szimpatikusabb volt mikor a WJ a junior döntőn csendben, pisszenés nélkül rendezett sorban kisétált a pályára az öltözőből, és utána 38-0-ás meccset játszott erőfeszítés nélkül, az edzői kéréseket maximálisan betartva. De ha előtte hakáztak volna, az sem lett volna gáz, mert Ők már élvezik is a játékot és Ők egy csapat és azok is maradnak. (Az osztrák játékosok a jutalomrúgásra készülődve még csendben énekelni is szoktak.) Ez egy kis só. Miért nagyképűek? Nincs igazuk? Majd a pályán meg kell mutatni és akkor nekik lesz rossz, ha csak dumáltak………………….
Az, hogy a csapat hogyan jött létre, csak hab a tortán.
……………..de ha szóhoz sem juthatnak, mert bazira kell tisztelni valakiket, nehezen fognak bizonyítani.

Tightend 2010.02.10. 16:02:32

@tuskobunko: Egyértelműen oda-vissza kell működjenek a dolgok.

De ezt nem én írtam, hanem az egyik csapattársad néhány kommenttel ezelőtt:

"Azt pedig építő kritika jelleggel elmondhatná nekem valaki, hogy miért nem szeretnek minket (na nem mintha nagyon zavarna, csak érdekel)?"

Gondolom nem véletlenül teszi fel a kérdést, a gond meg aligha mindenki mással van, már ha van egyáltalán persze.

tuskobunko 2010.02.10. 21:17:23

@Tightend: Nem vagyok csapattárs és nem utálom Őket. Nem ülök fel egy szájzsoké böfögésének és szerencsére egyre többen így vannak vele. A zsigeres versenyzőkkel pedig úgy sem lehet mit kezdeni, remélhetőleg Te nem tartozol közéjük.

maszek1 2010.02.11. 01:30:57

@Titan11:
Arról más a véleményem, hogy a Győr azért szerzett legtöbb pontot a tornán, mert -szerinted- gyenge csapatokkal játszott. Szerintem nem kellene minősíteni azokat a csapatokat akikkel játszottak, mert bizonnyára jó csapatok ők is.
Azt meg azért ne felejtsük el -még ha sok embernek el is kerüli a figyelmét- hogy ha jól emlékszem játszottak ellenetek pár hónapja. Ha nem is arénában, de játszottak. (Az eredményt nem írom le, Te úgyis tudod.)
Meg azért azt se felejtsük el, hogy nemrég volt a Div1-es döntő, ahol még a Yb-vel megerősített kiváló Wolves elleni meccs, az utolsó percekig két esélyes volt.
Sajnos egy ilyen tornát mint az Aréna, (mivel kevés csapat van - nem lehet külön Div1 vagy 2 vagy 3-as Aréna bajnokságot kiírni,) nálunk nem lehet igazságosan kiírni. Ezt úgy kell felfogni, mint egy nagyszerű sportmérkőzésözönt, ahol addig még egymással nem, vagy nagyon keveset játszott csapatok mérhetik össze erőiket.
Csak egy csoportba rakni a Div1-eseket merő badarság lett volna, mivel ők úgyis egymás ellen játszanak a bajnokságban. Ezzel kizárták volna a "kisebb" csapatokat abból a lehetőségből, hogy összemérjék tudásukat a Div1-es csapatokkal.
Az, meg merő kisarkított vélemény hogy Wolves, Sharks döntött akartak. Szerintem, egyszerűen csak nem akarták "összeengedni" őket mondjuk a rájátszás első fordulójában, mert ha mondjuk egyik kiüti a másikat, eléggé hamis képet nyújtott volna a végelszámolás.
Amúgy senkit nem volt szándékomban megsérteni!

maszek1 2010.02.11. 01:34:10

@Maximilien:
A harcot csak pejoratív értelembe írtam le.
Ez alatt, 100%-ban a sportemberekhez méltó, csak a pályán lefolytatott küzdelmet értettem!

Tightend 2010.02.11. 06:39:10

@tuskobunko: Valamit félreértettem. Amúgy remélem nem tartozom közéjük.

papajoe77 2010.02.11. 15:18:19

maszek1:akkor tegyük átláthatóbbá a dolgokat!Szóval a vígaszágakat nem azért találták ki,hogy csak úgy legyenek, hanem azért hogy a vígaszágokon, a legjobban teljesített csapat a további küzdelmekben résztvehessen. Sehol nem hallottam olyan elszámolásról ahol a legtöbb vitt pontot elért csapat juthat tovább és igazán nem számít sem a pont külömbség,sem a kapott pont. Ez erősen spekulatív látszatott is kelthet. Hogy menetközben egy vígaszágot lehet e változtatni? Hát azt kell mondanom, hogy nem! Mellesleg teljesítménytől és elért pontoktól függetlenül érdemes belegondolni a következőkbe. Ha a V1 és V2 nem cserél helyet a következő képpen alakul a kíírás (eredeti). Az elért ermények alapján a Titans-Steelers és a Predators-Enthronersnek kellett volna játszania. Ha a titans továbbjutott volna, akkor a következő ellenfél a Győr! Ha Predators is tovább jutott volna akkor nekik a W megint az ellenfél a döntőbe való jutásért. Ha netán az Enthroners juttott volna tovább akkor ők játszanak a W-vel. Ha Steelers nyer és nem a Titans akkor Steleers-Győr mecs van a döntőbe jutásért. Minden csapat tudott volna megfelelően pihenni ezért ez csak egy gyenge kifogás volt a szervezők részéről. Ha a Győr megveri a Titans (persze ha bejutt a Titans ), akkor egy lefáradt Győr játszik a W-vel. Ezt pedig ugye nem szabad megengedni!!! Ez a beavatkozás a versenykíírásba elfogadhatatlan és ráadásul erkölcstelen és spekulatív. Egyébbként a Győr nem kerülhetett volna össze a W-vel a rájátszásban csak a döntőben. ( számold ki! ) Az keresztbe játékot nem azért találták ki, hogy csak legyen. A rájátszásba való jutás fontos és igazságos eleme!

papajoe77 2010.02.11. 15:37:13

maszek1: ja és még valami. 2 évvel ezelötti arénán a Győr döntőbe jutás lehetőségéért játszott a Titánokkal és abszolút esélyesebb volt, de mégis a Titans jutott a döntőbe, egy nagyszerű játékkal. Úgyhogy felesleges a fényezés, hogy ki mit játszott a Div 1-ben nagy pályán. Az arénán bármikor fordulhat a kocka és ezt mindenki tudja. Ami most lejátszodott az egyértelműen elönytelen lett volna a titánoknak. Nem lehet egyetlen csapatot a szervezőknek a megkérdezése nélkül hátrányos helyzetbe hozni egy másik csapat elönybe hozása révén. Ez nem diplomatikus. Mellesleg a tornára mindenki befizette a beugrót!!!

shark81handcatch 2010.02.11. 17:41:28

aztapicsa mi van itt
engem kurvára nem érdekelt soha és most vasárnap sem h kivel játszunk a sorsolás meg ilyen szarok
azért mentem h játszak és hogy jól érezzem magam.megismerkedjek olyan csapatokkal akikről nem is hallottam v nem ismertem belőle senkit, nem azért h szidjam a másikat blabla.és aminek külön üröltem, h a farkasok is ilyenek voltak ezen a napon.történetesen Végvári cb "pajtásom" pofázós ember hírében állt, most mégis elröhögtünk meccs előtt utána etc.ez a nap erről is szólt.sztem.át lett rendezve a szervezés?nekem ma mondta meg bátyám h meg lett kombinálva, azért nem állt ki a titans.én csak azt tudtam h lemondták a srácok a meccset.erről az a véleményem megint, h kurvára mindegy h kivel mikor, csak had játszunk.azért mentünk nem azért h picsogjunk.erre a döntésre is a titans játékosok basztak rá, mert őket szidja mindenki pedig sztem nem ők hozták ezt a döntést.az meg h sharks bírói SEGGítségel jutott döntőig...;Dugyanmár...leves.én csak a cornereket szoktam lefizetni;D(viccelek mielőtt még valaki komolyan veszi aztán...)
ami tény
én jól éreztem magam vasárnap, remélem mindenki más is aki ott volt és jövőre is ilyen jó lesz.
az meg felháborít, hogy a cikk írójának nem jöttem be mint wr;Dlátom neked is fizetnem kell;D;D;D

shark81handcatch 2010.02.11. 17:44:48

@papajoe77:
mert most nem fáradt sharks játszott a döntőben?előtte nem játszottunk?hagyjuk már ezt a szarságot.játszani kellett volna nem tokoskodni pont

shark81handcatch 2010.02.11. 17:52:57

@NightBoY:
a kommentelőnek (cuki20 becenévre hallgat)is fizettem hogy sokszor mondja a nevemet;D
ha érdekel egy nap 5ezer, és mindig mondani fogja a nevedet ha apályán sem vagy.lásd pl Szentmihályi is adott neki egy 5 öst, ott sem volt arénán mégis mondta a nevét;Dígy kell;D

mailon 2010.02.11. 19:12:43

@shark81handcatch:

Végre valaki a cápák közül! :) Leszögezném, én nem játékos vagyok, hanem a szolnoki csapat egyik szurkolója!

Szerencsétlen balesetem folytán csupán streamingen tudtam élvezni a meccseket, de ott nagyon! Minden tiszteletem a tiétek, nagyon szimpatikus játékot mutattatok. Viszont javasolnám, hogy tedd meg amit én, és nézd meg többször is a Soldierssel játszott meccsvideót. Több hatalmas bírói hiba történik, de ezek közül kettőt kiemelnék: 1.) Soldiers támadás, irányító passzol a Sharks endzoneba, ahol az elkapó sikeres elkapást visz véghez. Bíró emeli a kezét, mutatja a TD-t. Eltelik 2 másodperc, és a leghátul álló bíró hanyag mozdulattal eldog egy sárga"zoknit", mondván HOLDING offense! Végig látszik a pálya. Még összekeverhető szituáció sincs! Mindazonáltal ha holding történik, a bírónak azonnal kötelessége bedobni a sárgát, nem a játék eredményességétől függően!!!

2.) Sharks támad, irányító kiforog a zsebből, de már késő. Érkezik a Soldiers defense, és az egyik védő kiüti a kezéből a labdát, míg a másik földreviszi az irányítót. Szabad labda, melyet megszerez egy Soldiers játékos, mindez pedig az endzoneon belül történik. Ismét bírói hiba, de nem is értem hogyan lehet ez. A bírók TD helyett safety-t ítélnek.

Nézd meg. Én is megtettem több alkalommal is! Azután számolj. Mi lett volna a meccs végeredménye, ha meg is kapja a megcsinált pontokat a Soldiers?

Számszakilag nyertetek. Ha megteszed amit kértem, bizonyára lesz véleményed a dologról... valószínűleg, akkor is azt fogod mondani, hogy nyeretek, de azután tedd a szívedre otthona tükör előtt a kezed, és válaszold meg magadnak a kérdést: Valóban nyertetek?

Mindazonáltal nektek szurkoltam a döntőben! Sajnálom, hogy nem sikerült nektek!

Más!
A titans visszalépett. A közvetítésből nem derül ki miért! Itt olvastam sokmindent pro és kontra. Valaki megtenné, hogy röviden, összefoglalva leírná mi történt?

Köszönöm! :D

shark81handcatch 2010.02.11. 19:27:07

a szivemre tettem a kezem, és nem hat meg a dolog.ez nem az első és nem az utolsó dolog ami vitatható döntés.most én is sorolhatnám a bírói hibákat, de ahogy fütyesz is írta, úgy kell játszani h a bírok ellenére is tudni kell nyerni.for example, radio nak ( mi 88 asunk ) visszafújták az egyik TD jét azt hiszem a miskolc ellen, rám dobták be egy holding ot.szépen látszik a képen amit csinálok.az holding?én nem veszem annak,de mindegy mert az ítélek ez.mikor dobják be?mikor már radio beért...most akkor wtf?nem történt semmi, megcsináltuk mégegyszer...pont

papajoe77 2010.02.11. 22:42:10

shark81: nem emlékszem ki is került hátrányos helyzetbe a kiírás megváltoztatása miatt? Talán a Sharks? Nem!!! Mellesleg a 4 db meccs ami a következő ellenfeleket tartalmazta: Veszprém, Szolnok. A rájátszásba kerülésért Golden Fox, a döntőbe kerülésért Miskolc! Az eredményekből szüröm le valóban fárasztó, nehéz próba tétel volt ez a Sharksnak! ( gondolom ) Esetleg nem kellett volna valami ellenfél az A csoportból is? Ja még annyit neked van igazad játszani kellett volna nem ügyeskedni, de téged ugysem hat meg, nem igaz!

maszek1 2010.02.11. 22:58:51

@papajoe77: Haho!
Szerintem a Sharknak mindegy volt ki ellen játszik. Tudod miért?
Mert játszani mentek!! Élvezni a játékot!
Nem nyavalyogni!

papajoe77 2010.02.11. 23:18:13

Mailon: itt nincs pro és kontra mert amit írtam az így történt. A titans az eredeti kíirás szerint a vígaszág 1-be került, az alapszakaszban kapott helyezése miatt a kapott ellenfél a Veszprém lett. Az egyes csoportban még szintén a Heros és a Gang játszott. A vígaszág 2 csoportjában a YB a Szolnokkal, Tata a Fehérvárral játszott. Az első vígaszágon a Titánok győztek a Veszprém ellen 22 ponttal. A vígaszág 1 második meccsén a második félidő közben már számítható volt,hogy a rájátszásért a Titans fog játszani,mert a Gang 7-0-ra vezetett a Heros ellen és mivel az jutt tovább aki a négy csapat közül a legtöbb pontot csinálja valószínűsíthető volt, hogy az a titans lesz. Ha az eredeti kíírást nézzük könnyedén kiszámítható volt, ha titans tovább jutt akkor a rájátszásért a Shark lesz az ellenfele. Azonban a szervezők ezt nem gondolták elfogadhatónak és a Gang-Heros második félidejében megcserélték a vígaszágakat V2-V1-re így a titánoknak újra az alapszakaszban kapott csapatokkal kellett volna játszania csak azért, és most jön a poén, hogy többet pihenhessenek mert ez az aréna olyan fárasztó dolog!!!A gond, hogy erről elfelejtették megkérdezni a csapatokat, de legalábbis egyett mindenképpen (titans)Az hogy esetleg ez spekulatív lépés lett volna hmm. Egy biztos, ha valamit változtatni kell azt nem a meccsek eredményének tudatában teszem, hanem még a meccsek elkezdése elött,így elkerülendő a bunda,spekuláció vagy csalás legkisebb gyanúja is. Mivel az indok a változtatásra nevetséges volt és a Titans vezetését evvel a kérdéssel kapcsolatban válaszra sem méltatta a szervező gárda, ezért a Titans vezetése, játékosai ugy döntöttek, hogy visszalépnek a további mérközésektől.Mellesleg sokkal ésszerűbb lett volna a vígaszágakban lévő meccseket felcserélni, ha már pihenni szeretnénk! Akkor talán ez az egész meg sem történt volna!! ( vagy ki tudja ?! ) A többit már leírtam nem ismételném meg magam!

papajoe77 2010.02.11. 23:28:46

maszek1: kezdesz kifogyni az érvekből. Mindenki játszani ment az arénára. Te ismered a fair play fogalmát? Ha nem akkor gondolkozz el rajta mit is jelent. Nem az eredményeket vitatom és legfőképpen nem a csapatokat támadom, de ami tény az tény. Nem volt szerencsés a változtatás, mert ez csak egy csapatot érintet valójában. Ha ismernél engem nem vagyok az a nyavalygos fajta, de viszont korrekt embernek tartom magam. Azért meg kérdezném te játékos vagy, mert ha nem akkor inkább hagyjuk!

maszek1 2010.02.11. 23:36:08

@papajoe77:
Nem fogyok ki az érvekből, egyszerűen csak unom ami itt folyik.
A fair playnek semmi köze ahhoz, hogy a fiúk egyáltalán nem kérték kivel játszanak, illetve nem azt nézték kivel fognak játszani, hanem hogy mikor. Ezen meg azért te gondolkozz el!
Amúgy tényleg hagyjuk. Ami itt folyik, annak
annyi értelme van mint a vízgereblyézésnek.
Úgyhogy tényleg hagyjuk.

dawk20 2010.02.12. 00:11:48

Halihó mindenki, sok érdekes dolgot olvastam amire reagálnék, de inkább nemteszem, kapnék mindent a szegény lelkem meg nem bírja:D.
Viccet félretéve egy dolgot mindenkorra szögezzünk le, bementünk az öltözőbe és megbeszéltük, hogy mi legyen, játszunk ne játszunk, ezekután 2 dolgot álapítottunk meg

1, nincs olyan az öltözőben, aki ne menne ki a zala ellen játszani, ha így lett volna a sorsolás eredetileg is.

2, azért nemmegyünk, ki mert ha kimentünk volna akkor most nem írnánk ennyit erről a lépésről, és hogy megmutassuk nincs itt minden rendben.

egy észrevétel, ebből az arénából nagyon jó kis rendezvény nőhette volna ki magát, amit talán pár év múlva sokkal nagyobb helyen kellett volna rendezni több nézővel... ez nemfog megvalósulni ezt már most előre garantálom.

valaki kérte, hgoy mondjunk valamit a szolnokiról, jó volt a hangulata, ott 1 szervezésbeli " baki " volt, egy csapatnak rögtön kellet volna játszaniuk az előző meccsük után és a Hoksári Béla odajött és megkért minket, hogy ha lehetne akkor menjünk mi hamarabb hogy 1 meccset pihenjen a másik csapat. Persze itt is voltak ellentétek, de hol nincsenek, a meccs után legfeljebb egy jó pofa sör mellett meséled a haveroknak, hogy mi volt, és szívből remélem, hogy jövőre is lesz és esetleg egész hétvégésre növi ki magát, ahol az első nap után közös sütögetés meg tivornya lesz és az "a. foci társadalom" közösséggé növi ki magát.

és még egy dolog ami így végére eszembe jutott, hoogy sharks81 csak anyin gondolkozz el, nem kell véleményt változtatni, nem kioktatni akralak, csak anynit kérek tőled és mindenkitől, hogy gondokozon el ezen: befietnek x ( 2400 Ft) ot egy játékra, és úgy néz ki, hogy van esélyük a döntőőbejutásért, erre érthetelen módon ezt elveszik tőlük, ha el kell vesznünk csatában vesszünk el, ne tisztességtelenül, szerintem egy nagyon kiélezett meccsett játszottunk volna a miskolc és a győr ellen is, és ha kiestünk volna elmondhattuk volna, hogy mi harcoltunk de nemsikerült, majd jövőre, ha eredeti kiírás szerint, a wolves ellen kellett volna játszani szívesen tettük volna, csak legalább adják meg az esélyt, hogy játszahassunk ( persze ottvolt, hogy a zala ellen.) De csak abba gondolj bele, hogy a sharks hány csapat ellen játsott a döntőig( különbőző) és mi nekünk kikkel kelett volna ( újra)

nah ez így sokra sikerült és megint jó bonyolultul magyarázom, léynegében arra akartam utalni, hogy ha fizetek valmiért ( mert jelenleg én fizetek midnenért, hogy játszhassak.... indulás valamelyik bajnokságon... jelen esetben arénán)akkor szeintem jogosan várom el, hogy a pénzemért, a pénzünkért tisztességes elbánást kapjak, szerintem ezzel mindenki egyetért és te is másképp látnád, a dolgokat, de ha ezt veltek történt volna meg lehet énlátnám másképpen nemtudom.

végszóként én lezártam és szerintem minden titán nevében, modnom hogy lezártuk a dolgot, vagy eltemettük és a kövi szezonra koncentrálunk, jó játékot midne csapatnak és sérülésmentes idényt.

shark81handcatch 2010.02.12. 11:27:15

@papajoe77:
nem tudom mit értesz ügyeskedés alatt?fejtsd már ki légy oly kedves:)

dawk20.végre vki dawkins szimpatizáns
én megértelek titeket nem azt mondtam hogy nem.én a mai napig nem vágom h mi lett hogyan átszervezve meg minden.
én csak azt a nézetemet szeretném elterjeszteni, hogy nem érdekel a foci körülötti szarság,csak had focizzunk.meg ezt ami itt megy, a kurva anyázást.azért mert nem egy csapatban játszunk nem kell szidni a másikat.csak ugye sok a betokosodott agyú...

dawk20 2010.02.12. 15:21:51

@shark81handcatch:

az lett átszervezve, hogy volt a 2 vigasz ág,
vigasz 1, vigasz 2

a vigasz 1 játszott a kiírás szerint is ugye a miskolcal és utána veletek, ha továbbjut, és elvileg úgyvolt kiírva, hogy a vigasz 1 az lesz aki győztesen kikerül a veszprém, délalföld, eger és bptitans közül.
amikor pedig nyilvánvalóvá vált, hogy mijutunk tovább hirtelen a kinti képernyőn megváltozott a kiírás és mi vigaszágunk győztese lett a vigasz 2 aki pedig a zala ellen játszik. ennek volt az az indoklása, hogy mi had tudjunk pihenni, aztán meg az, hogy a másik ág tudjon..., azthiszem így volt

hát a női felmenők szidása..., szerintem 2 féle szidás létezik, egyiket a foci hevében mondjuk, mert lássuk be van ilyen én is csináltam, persze nem a másik arcába és nem konkrétan 1 anyukát de úgy jóvolt kikiabálni magamból, de a pacsinál pacsiztam és gratuláltam az ellenfélnek,
a másik fajta amit közvetlenül mond az ember és az ellenfél felidegesítése a cél, és lenézése, nah ez az amit nem szabad.

és igazad van mindenki azt akrja, hogy hagynak minket játszani, hogy az lehessen mint amerikában, hogy a lila meg a zöld, meg a kék meg a fehér egymás mellett nézi a meccseket.

nemtudom milesz az aréna sorsa, midnenestre én már várom a 2010 es 11vs11 fociszezont

papajoe77 2010.02.12. 15:34:09

@maszek1: értem már! Nem számít,hogy kivel csak az hogy mikor. Érdekes felfogás. Evvel kapcsolatban megkérdeztél mindenkit vagy netán te képviseled az egész Győri csapatot na meg teljes ligát?

papajoe77 2010.02.12. 15:39:27

@shark81handcatch: az ügyeskedés rossz szó valóban, elnézést. Valójában az érdekes szervezésre gondoltam.

papajoe77 2010.02.12. 15:46:44

@shark81handcatch: az anyázást szintén elítélem, de hamár rendezünk egy kupát vagy bajnokságot azt korrekten és normálisan tegyék azok, akik megkapján érte a pénzt!

shark81handcatch 2010.02.12. 18:18:07

@papajoe77:
nah igen és változásokról én tehetek.sokba került nekem ám h megváltoztassák a meccseket a szervezők...ne tudd meg.nem is eszek ez miatt napok óta mert minden pénzem ráment;(
én még mindig azt vallom h játszani kell nem picsogni.nah igen mi lett volna ha velünk teszik hajajaj...istenem...kurvára semmi mert odaállunk játszunk kikapunk kikapunk, nyerünk nyerünk.
lépj már tovább és készülj a bajnokságra v mi a szar lesz az ősszel v mikor...azt sem tudom az sem érdekel csak játszunk

plkpl 2010.02.12. 18:40:35

maszek1; shark81handcatch
Valamit félreértettetek.
Hol olvastok a kommentek közt olyat, hogy valaki is azt mondta volna, hogy a cápák játékosai akarták volna ezt a változtatást? Szerintem ez sehol nem olvasható és szerintem senki sem feltételezi ezt.
Hol láttatók anyázást a Titán ügy kapcsán?
Akkor minek szítjátok itt a hangulatot.
És akkor a miértekről
1. Kiirják a táblára ki kivel játszik
mindenki megnézi belövi az időt a taktikát stb.
2. Kisvártatva 5 10 perc nem tudom,
megváltozik a kiírás (nem szólnak az érintett csapatoknak egyiknek sem, mindenki tanácstalanul áll)
3. Ha az esélyeket papírformát nézed, akkor ez a változtatás csak a Cápáknak kedvez.
Várható elődöntők Wolves-Zala
Titans-Cápák
4. A szervezést Boda Gábor koordinálja (Cápák védelmi edzője)
5.Innentől kezdve hogy mi az etikus szerintem nem kérdés (még egyszer nincs anyázás, nincs játékosok sértegetése)
6. Egy kis bújócska a szervezőktől, hirtelen 20-30 percre eltűnnek, senki nem tud még arról sem nyilatkozni hogy hol van egyáltalán aki a monitort kezeli (tévedés? szándékos? érintett csapatok közt senki sem tudja kinek kivel kell most akkor játszani)
7 Amikor előkerülnek a szervezők édeshármasban nevetgélnek a Cápák vezetőedzőjével.
8. Kérdésre miért történt a csere vállvonogatás, majd amikor mondani is kell valamit: "hogy ti Titánok pihenhessetek". Válasz "köszönjük mi inkább játszanánk az eredeti felállás szerint nem kérünk pihenést"
9. Mivel ez a válasz nem tetszik hirtelen világosság gyúlik a fejekben, "akkor a Fehérvár hagy pihenjen" Válasz: "akkor cseréljük meg a két elődöntőt"
Válasz "most már nem változtatunk. - Szegény Titánok mi is majd elsírjuk magunkat a sanyarú sorsotokon" hangzik a cinikus válasz. Volt még egyéb kedves megjegyzésük is de az nyomdafestéket nem tűrő volt.
Ezek után döntöttünk úgy, bár igaz, mindig mindenkivel ki kell állni, de ezt a magunk lelkiismerete miatt nem folytatjuk, mert azért a mi pénzünkért ne csináljanak belőlünk felmosórongyot. Aki ismeri a Titánokat, tudja, mekkora zakókat kaptunk ősszel, mégsem merült fel bennünk hogy ne álljunk ki, 17-en is kiálltunk a biztos vereség teljes tudatában.
Itt megjegyezném ha a Fehérvárt szerették volna megvédeni, nem küldik őket öt perc pihenő után a pályára.
Ez elvi kérdés! Az a tendencia hogy aki szervez bármit önkényesen megtehet az nem elfogadható számunkra, az meg végképp nem, hogy ha reklamálunk, akkor minősíthetetlen hangnemben beszélnek velünk. És ha soha senki nem teszi ezt szóvá, akkor ez lesz az általános hozzáállás.
És még egyszer minden csapatot tisztelünk, minden csapat a pályán mérettetik meg. A döntőt a Cápák vívták a Wolvessal megérdemelten! Ezt senki sem vitatja. Nagyon jó hangulatú aréna volt, mint mindegyik, volt egészséges kakaskodás, volt kis meccs hevében előforduló veszekedés is! A játékosok mégis az eredménytől függetlenül, a szünetekben mosolyogtak, mindenki mindenkivel beszélgetett, még az egymásnak ellenségesként kikiáltott csapatok játékosai is.
A vita nem a csapatokról a szervezésről szól!

shark81handcatch 2010.02.12. 19:44:12

az előbb szólt konkrétan szerény személyemnek, hogy játszanom kellett volna nem ügyskedni, szólt ez papadzsótól:)
én nem csak az arénáról beszélek, hanem az egészről.ami megy egész évben.mivel cápa vagyok, tudom h mit kapunk.hozzászoktunk.
örülök neki h mindenki jól érezte, mert ez ilyen magyar "pro bowl".hangulat szempontjából.
szervezésre még midnig nem tudok mit szólni és nem is érdekel.
ha nincsen ez a szarkeverés nem is tudom meg h van ez a blog(mert nem követem nyomon a magyar oldalakat),de szerencsére megtudtam.így mégtöbb focibarátra tehetek szert;D
play for play

az istencsászárok mestere 2010.02.13. 11:50:18

@shark81handcatch: igy van footbal forever
a szolnoki rendezvénnyel 1 baj van meghivásos igy nem mindenki mehet és igy könnyebb ki irni a meccseket mert ugye itt vissza lépet 2 1 meg jött
ez csak egy kis adalék

braincruiser80 2010.02.13. 19:34:40

hát srácok.. nem tudom mit mondjak....

@pc_x: játszottatok a csoportkörben két mérkőzést az alap kiírás szerint és mindkettőt elveszítettétek.. a kiírás szerint csoportutolsóként is lehetőséget kaptatok még a vígaszágra... ahol bár nyertetek, de kevés vitt pont miatt kiestetek... mi többet szeretnél még a papáddal együtt???

@azistencsászárokmestere: fütyesz, neked mindig igazad van:-)

@Blowfly: hogy játszol végig nagypályán 4x12 tisztát, ha kispályán nem megy 4x10 futó közte öt perc szünettel ?? ;)

további jó beszélgetést. én a részemről jól éreztem magam. a szervezés szerintem rendben volt, a befizetős kaja ízletes és kiadós volt, a büfé pedig emberi áron emberfeletti módon szolgálta a népet egész nap. az meg már csak hab a tortámon, hogy négy arénából négy érem:)

pc_x 2010.02.14. 00:08:19

@braincruiser80: Ez vicces... ha szerinted ez jól volt szervezve, akkor nincs mit hozzáfűznöm ;)
Majd mond meg a T-mobilenak (pl), ha fizetsz valamiért és csak úgy, minden értesítés nélkül változtatnak a szolgáltatáson a Te károdra (és most nem a YB-t védem, remélem ez egyértelmű)...
Édesapám meg a helyszínen is elmondta a véleményét a megfelelő embereknek ;) (jah és az elveszített meccsről már megvannak a képek és videók, én nem érzem vereségnek azt, de ez csak személyes vélemény és utólag már nem is érdekes...) Azért gratulálok, jól játszottál ;)

papajoe77 2010.02.16. 11:05:11

A sportmédia.hu-n Koroknai Gergely írásában megkaptuk Boda Gábortól a választ, hogy ténylegesen mi történt a vígaszágak körül lévő vitában. Idézem: "Boda Gábor megkérdezésünkre elmondta, hogy nem változtattak a lebonyolításon, pusztán nem volt elég jól kikommunikálva, hogy a Vigasz 1-es és Vigasz 2-es csapatot ŐK MAGUK JELÖLIK MAJD KI, nem volt előre meghatározva, hogy melyik ágról hova jutt tovább a két vígaszági győztes."
Ez igen komoly szervezésre vall. Magyarul a cápák védelmi edzője és szervező társai döntik el, hogy ki-kivel játszik és a kíirás nem számít mert ugyis ŐK MONDJÁK MEG melyik csapatnak ki legyen az ellenfele! Azt hiszem ez mindent elmond és ráadásul a magyarázat is igen szánalmas. Szóval ennyitt az aréna szervezéséről!!! Gratulálok a szervező uraknak és gondolom jővőre is sok csapat fog élni a lehetőséggel, hogy részt vehessen az arénán és majd megmondják nekik kivel kell játszaniuk, mert ugye Boda úrék ŐK MAGUK JELÖLIK KI,hogy kivel játszhatnak majd!!!

predoc 2010.02.17. 12:35:56

Ez egy vicc.....és az a vicc, hogy nem vicc...

Na, legalább világos, hogy mi az állás a Magyarországi amerikai foci világában.

Elkeserítő....

DPO 2010.02.17. 20:54:52

Ugyanmár! Semmi gond nincs ezzel, a csapatok olyan bajnokságba neveztek, aminek ezek a szabályai voltak, a nevezéssel pedig elfogadták ezt! A csapatuk saját maguk, önakaratból bevállalták!

A baj, és a nevetséges az lenne, hogy ha jövőre is nevezne annyi csapat ebbe az arénába hogy megtarthassák! Na az lenne az igazán nevetséges!

És csak egyszerűen ki kell mondani, hogy ez a gárda MEGBUKOTT arénafociban! Ennyi az egész.

Az egy másik kérdés, hogy az "nagy" focihoz is közük van ...

Egyébként a blog behalt, mint már annyi elődje?

predoc 2010.02.18. 10:26:56

@Lacza: Remélem nem, mindössze szerintem velem együtt sokan nem szóltak bele ebbe a polémiába, mert nem voltak ott, nem ismerik a hátteret stb.... :-)

playcaller · http://gridiron.blog.hu/ 2010.02.19. 18:39:14

@Lacza: nem Lacza, még nem adtam fel, de a munka nagy úr, nem sok időm jut mostanság semmire, talán hétvégén. remélem.
süti beállítások módosítása