Gridiron blog

Az amerikaifutball itthon és a nagyvilágban, a napi híreken túl. Elemzések, érdekességek.

Facebook

Twitter

Legutóbbi kommentek

2010.02.19. 22:30 playcaller

Helyzetjelentés - a blogról

Miután Lacza feltette a kérdést a kommentek között, hogy vajon meghalt-e a blog, szükségét érzem, hogy megosszam veletek pár gondolatomat.

Először is, remélem lesz időm továbbra is blogra. Az elmúlt másfél hét elég húzós volt a munkahelyemen. Nem sok mindenre volt időm, a blogra és az amerikaifutballra még kevesebb. Remélem ez most kicsit változik, legalábbis hétvégén lesz időm kicsit ide is koncentrálni.

Másodszor:

eléggé taszít (finoman szólva) az, ami az utóbbi hetekben magyar amerikaifutball címszó alatt történik. Aréna, nevezések, kizárások, fellebbezések, stb... Nem tisztem és nem is akarok semmilyen szinten igazságot tenni, főleg azért nem, mert ez már nagyon távol áll tőlem.

Az arénán mint néző vettem részt, így nem tudom pontosan, mi történt, de szerintem jobb, ha fátylat borítunk rá és mindenki inkább a jövőre koncentrál, főleg, hogy leginkább mindenki úgy tudja elmondani a véleményét, hogy vagy részt vesz a következő arénán vagy nem. (Vagy esetleg négyszemközt megbeszéli a gondjait a másik csapattal vagy a szervezőkkel. - de ez már eléggé földtől elrugaszkodott elképzelés) Félre ne értse senki, semmi bajom X vagy Y csapattal, csak nem vagyok meggyőződve a kommentekbe foglalt fikázások hasznosságán, ha nem kíséri konstruktív kommunikáció az érintett felek között.

Más.

A magyar bajnoki nevezések körül kialakult szappanopera, tragikomédia, nevezzük aminek akarjuk, legkevésbé sem tűnik annak, ami; egy egyszerű hivatalos procedúra, melynek szinte fel sem kéne tűnnie.

Ahogy írtam, nem akarok komolyabb véleményt nyilvánítani a naponta érkező újabb felvonásokról, mert nem ismerem a részleteket, de azt elmondhatom, hogy elszomorít, amit látok. Nem tudom, kinek van igaza (a MAFSZ-nak, a csapatoknak, a játékosoknak vagy a kommentelőknek), talán nem is fontos. Sok komment érkezett itt is és az nfl.hu-n is ezzel kapcsolatban. Annyiban igazuk van, hogy ez már nem a fociról szól. Számomra ez a lényeg. Nem az amerikaifutballról szól az ami most folyik, így nem is érdekel. (Nem érdemes boncolgatni, hogy érintett vagyok-e vagy sem.) A még szomorúbb az, hogy bár közvetlenül nem a játékról szólt az elmúlt pár hét, komoly hatása lesz a magyar amerikaifutball jövőjére, az biztos. Rövid távon kérdéses, milyen versenynaptár és lebonyolítás várható a megmaradt csapatokkal, hosszú távon az a kérdés, hogy a kizártak közül ki az aki túléli ezt az időszakot és hogy jön ki belőle, és ki az aki sajnos lehúzhatja a rolót.

Ez az egész fárasztó. Tudom, hogy sokan vannak, akik rápörögtek erre a témára, én nem. Engem ez a történet fáraszt és kiábrándít. Ilyenkor felmerül bennem a kérdés, hogy érdemes-e a magyar focival foglalkozni. Persze ez csak költői kérdés, hisz nap, mint nap ezzel foglalkozom, érdekel, szeretem. Ettől függetlenül úgy döntöttem, hogy ha nem muszáj, nem foglalkozom az itthoni történésekkel itt a blogon. Természetesen a mérkőzésekről és egyéb szakmai dolgokról szívesen írok, esetleg véleményt formálok, de ilyen papírosdival és hasonló, a sporttól távol álló ügyekkel inkább nem fárasztom magam és titeket sem.

Remélem jövő hét pénteken lezárul ez a kalandos, de nem túl szórakoztató nevezési történet. Utána már csak versenynaptárat kell megvárni, aztán lassan a lovak közé csaphatunk.

Addig is megpróbálok hétvégén több figyelmet fordítani a blogra és összedobni valamit.

2 komment

Címkék: vélemény

A bejegyzés trackback címe:

https://gridiron.blog.hu/api/trackback/id/tr881774688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tuskobunko 2010.02.20. 06:49:34

Az tény, hogy volt az utóbbi időben némi sárdobálás, de főleg személyes sértettségek miatt, amik remélhetőleg a végére le is záródtak és a srácok a következő meccsen ezt egy pacsizással meg is pecsételik. Viszont azt Neked is látnod kell, hogy a blogokon és fórumokon, rengetek hasznos hozzászólás is napvilágot látott, ezeket meg kellene fontolni. És pont azért itt, mert az általad említett konstruktív párbeszéd szinte mára lehetetlenné vált, az aréna és más ügyekben is megbukott, ezért maradt a nyilvánosság mert nem lehet minden békát lenyelni. Te most nagyon fáradt lehetsz és gondolom egy kicsit csalódott, erre utalhat a sok önismétlés, de én drukkolok Neked, hogy ne veszítsd a kedved, mert nagyon jó a blog, sokan figyelik és az eddigi tárgyilagosságára nagy szükségünk volt, van. Hajrá!

plkpl 2010.02.20. 14:39:30

Szia mivel most nincsenek mérkőzések és a foci körül most ezek történtek, érthető hogy ez mindenkiben indulatokat kavar. Mivel az arénáról is úgy mondtad hogy mit kellett volna x y csapatnak tennie, és mint te is mondod, nem voltál az információk összességének tudatában, ezért írtam én is kommentek közé mint x csapat érintettje, és szerettem volna a mi álláspontunkat is megosztani veled, remélem azért nagyjából ez sikerült személyeskedés nélkül. Persze ezt már mi is lezártuk magunkban, és abszolút nem vagyunk megsértődve, ezerrel a felkészülésre, a mérkőzésekre koncentrálunk.
Nagyon tetszik a blogod, pártatlannak, nem elfogultnak tartom, és szerintem is nagy szükség van ilyen kiegyensúlyozott blogokra, jó olvasni.
És kérlek, folytasd, mert tudom, ha írsz, a magyar fociéletben élők közül egyikünknek sem nyílik ki a bicska a zsebében, ami valljuk be a fellelhető blogok közül nem általános (hisz van ahol szinte mindegyik mondatban valakinek a sárba tiprását olvashatjuk, és pozitív gondolatot meg még elvétve sem találunk), valamint a kritikáid, észrevételeid sem bántón megfogalmazottak. Még egyszer kérlek folytasd!
süti beállítások módosítása