Gridiron blog

Az amerikaifutball itthon és a nagyvilágban, a napi híreken túl. Elemzések, érdekességek.

Facebook

Twitter

Legutóbbi kommentek

2010.02.01. 07:00 playcaller

IV. Cellect Aréna Kupa - esélyek

Sokan várják már a hétvége két nagy eseményét, a 44. Superbowlt és a 4. Cellect Aréna Kupát. Én is várom mindkettőt és szerencsére az időeltolódás miatt egyikről sem kell lemondanom, csak bírjak ébren maradni.

Rátérve az esélyekre, az NFL talán egyszerűbb, Colts győzelmet várok. Az aréna végső győztesét megtippelni talán már nehezebb feladat.

Először nézzük az alapszakasz továbbjutóit (győztesek kiemelve):

Csoportmérkőzések
Csoport Időpont
Mérkőzés
A 8:30-9:00 Titans Youngboys
B 9:00-9:30 Soldiers Wildfires
C 9:30-10:00 Heroes Enthroners
D 10:00-10:30 Mustangs Steelers
A 10:30-11:00 Wolves Youngboys
B 11:00-11:30 Sharks Soldiers
C 11:30-12:00 Heroes Goldenfox
D 12:00-12:30 Mustangs Gang
A 12:30-13:00 Titans Predators
B 13:00-13:30 Wildfires Sharks
C 13:30-14:00 Goldenfox Enthroners
D 14:00-14:30 Gang Steelers
A 14:30-15:00 Wolves Predators

 

Nehéz felmérni a várható erőviszonyokat. Jó játékot várok a Titans-től, de a Youngboys biztos nagyon bizonyítani akar és tegyük hozzá, tehetséges, fiatal (bár már nem annyira young boys, mint pár éve) és most már komoly tapasztalattal rendelkező játékosokból áll a csapat. Az ő összecsapásuk a Wolves-zal szó szerinti összecsapás lesz és parázs meccset várok, mivel van némi közös és nem feltétlenül felhőtlen közelmúltjuk. Ahogy írtam, a Titans erős lehet, de ha kikapnak a Youngboystól, nem sok esélyük van a továbbjutásra. A Sharks szerintem simán hozza a csoportját, a Soldiers a második helyet. A C és a D csoport mérkőzéseinek kimenetele talán nem ennyire egyértelmű, itt sok meglepetés lehet. Titkos favoritom a Délalföldi Gang, ne kérdezzétek, miért.

A fentiek alapján így zárul a csoportmérkőzések köre:

Csoportkör végeredménye
A csoport
1. Budapest Wolves 4pt
2. Youngboys 2pt
3. Budapest Titans 2pt
4. Zala Predators 0pt
B csoport
1. Győr Sharks 4pt
2. Szolnok Soldiers 2pt
3. Veszprém Wildfires 0pt
C csoport
1. Eger Heroes 4pt
2. Vörös Design Golden Fox 2pt
3. Fehérvár Enthroners 0pt
D csoport
1. Délalföldi Gang 4pt
2. Miskolc Steelers 2pt
3. Tata Mustangs 0pt

 

Na, és innen jön a neheze, mert nem tudom, hogyan bonyolítják le a rájátszást. Eddig még sehol nem találtam megbízható információt erről. Pedig ez nagyon nem lesz mindegy, hiszem elmúlt évek és hasonló tornák is mutatták, hogy milyen kicsin is múlhat egyik-másik csapat továbbjutása. Lesz megint vigaszág, vagy csak szimplán a két csoportelső jut tovább? Ha igen, (talán most ennek lenne értelme,) akkor, ha jól gondolom, a következő lesz: A1-D2, B1-C2, A2-D1, B2-C1. Igazából nem is érdemes innen nagyon tovább elmélkedni a mérkőzések kimeneteléről, mivel nem tudjuk biztosan ki kivel játszik.

A mérkőzések talán kevésbé lesznek pontgazdagok, mint mondjuk tavaly, köszönhetően a blitz-szabálynak, illetve nem-létének. Ezt azonban jól is használhatják a csapatok offense szempontból. Érdekesnek ígérkezik, ki hogyan tud alkalmazkodni ehhez, mekkora nyomás lesz az irányítókon, milyen játékokat hívnak adott esetben az offense-ek a sokat blitzelő csapatok ellen. Vérmes reményeim nincsenek, biztosan sok belső erőfutást fogunk látni, de azért remélem lesz pár jó play.

Ami szerintem várható, hogy szokásos nagy Wolves fölény lesz, erős Soldiers-zel, elődöntőben elvérző Youngboys-zal és persze meglepetésekkel. A Sharks hozni fogja erős futójátékát és begyalogol a döntőbe. Bár tudom, hogy a legtöbb csapatnak az aréna csak amolyan örömjáték, de kíváncsi leszek, ki mivel készült és főleg a kis csapatok játékát várom.

Az én végő sorrendem:

1. Wolves

2. Sharks

3. Soldiers

4. Youngboys

Ti mit tippeltek? Tessék szavazni szombat estig!

1 komment

Címkék: amerikaifutball arena kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://gridiron.blog.hu/api/trackback/id/tr51718339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

makaii84 2010.02.08. 09:55:10

Egész jól tippeltél! :)

"Ami szerintem várható, hogy szokásos nagy Wolves fölény lesz, erős Soldiers-zel, elődöntőben elvérző Youngboys-zal és persze meglepetésekkel. A Sharks hozni fogja erős futójátékát és begyalogol a döntőbe. "
Sharks tényleg nagyon erős futójátékot adott... egyedül a Youngboys dolog nem jött be.
süti beállítások módosítása