Gridiron blog

Az amerikaifutball itthon és a nagyvilágban, a napi híreken túl. Elemzések, érdekességek.

Facebook

Twitter

Legutóbbi kommentek

2009.11.15. 12:34 playcaller

Junior döntő után

Tegnap véget ért a junior szezon is. A várakozásoknak megfelelően III. Veritas Gold Magyar Junior Kupa döntőjében a Budapest Wolves Juniors (BWJ) magabiztosan hozta a győzelmet (38-0). Minden tiszteletem a Jász-Nagykun-Szolnok Juniors-nak, szép eredmény, hogy idáig eljutottak, de esélyük sem volt tegnap. Sajnos ez rá is nyomta a bélyegét a meccsre. Egy nem túl színvonalas mérkőzésen gyakorlatilag örömjátékot láthattak a nézők a kisfarkasok részéről. Részletes beszámoló Francesco blogján.

Talán pár év múlva eljön az idő, amikor a junior bajnokságban is több egymással versengő, hasonló színvonalon játszó csapatok játszanak, de még egyelőre kimagaslik a most harmadszorra győztes társaság.

Mint már több helyről is lehetett hallani, a Budapest Wolves Juniors edzői és játékosainak egy része elhagyja a Wolves-t. Erről szintén Francesconál olvashatunk bővebben, ráadásul elsőkézből, ő koordinálja BWJ defense-ét.

A kiválás felvet néhány kérdést:

Képes lesz-e a Wolves pótolni a kieső utánpótlást, és milyen szintet tudnak majd képviselni a következő junior bajnokságban?

A játékosállományt talán sikerül összehozni, még ha nem is ekkora létszámot (kb. 60 játékosa van most BWJ-nak). A legfontosabb kérdés az edzők kiléte lesz. Az talán nyugodtan kijelenthető, hogy jövőre könnyebb lehet megverni a BWJ-t lévén teljesen az alapoktól kell felépíteni, ha jól értem.

Képes lesz-e a most kiváló csapat ugyanezt a színvonalat hozni a junior bajnokságban jövőre?

Ez még nehezebb kérdés. Az edzői gárda eredményeit látva talán nincs miért aggódniuk, de az látszott az idei osztrák junior bajnokságban, hogy nehezen tudták pótolni a kiöregedő játékosaikat (0 szerzett pont az osztrák idényben). Most még pár, szintén meghatározó játékosuk öregszik ki, és bár sok tehetséges fiatal van a csapatban, kérdés, hogy tudják-e hozni az "arany generáció" eredményeit.

Milyen erős felnőtt csapatot tudnak összeállítani a Hurrikánok jövőre?

Ha alapvetően a most illetve korábban kiöregedő játékosokra építenek, mint Francesco írja, akkor minden bizonnyal erős csapatot rakhatnak össze, ez nem kérdés.  Erős keretük van. Mint új tagjai a szövetségnek, a legalsó osztályban kell kezdeniük a küzdelmeket, és ott várhatóan a végső győzelemre esélyesként indulhatnak. Hogy azután mi lesz, és mennyire tudnak helytállni a magasabb divíziókban, azt majd csak egy év múlva lehet megmondani.

Tehát újabb budapesti csapattal bővül a szövetség. Erős alapokról indulnak, de kíváncsian várom, hogy milyen változást tudnak hozni a magyar bajnokságokba, mennyire tudják esetleg megváltoztatni az erőviszonyokat.

1 komment

Címkék: junior budapest wolves budapest wolves junior hurricanes mafk junior döntő jász nagykun szolnok junior

A bejegyzés trackback címe:

https://gridiron.blog.hu/api/trackback/id/tr781526492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Francesco23 2009.12.04. 19:46:47

ez egy nagyon színvonalas cikk, értelmes és fontos kérdéseket vetettél fel, gratulálok!
süti beállítások módosítása