Gridiron blog

Az amerikaifutball itthon és a nagyvilágban, a napi híreken túl. Elemzések, érdekességek.

Facebook

Twitter

Legutóbbi kommentek

2011.01.18. 12:30 playcaller

Hét eleji jegyzet

Hét eleji gondolatok

Egyre többet lehet olvasni, hallani az American Football Acedemy-ről (AFA). A legfrissebb cikk a témáról az origon megjelent interjú. Emellett a Sport TV január 11-i Mai Helyzet című adásában is készült interjú Tóth Ferenccel, az akadémia vezetőjével. Ez tekinthető meg lejjebb. Úttörő kezdeményezés, nagy lökést adhat a magyar amerikaifutballnak. Legnagyobb sajnálatomra részleteket nem nagyon lehet tudni. A kezdeményezés nagyon is támogatandó és üdvözlendő, bár vannak kétségeim a sikerességét illetően. Amit lehet tudni, az jól hangzik, nagyon kíváncsian várom a fejleményeket. Egyelőre még kicsit hihetetlenül hangzik: Zánkáról az NFL-be?

Bónuszkérdés: melyik csapatnál edzősködik 10 éve Szentpétery Alexander?

AFA a Sport1 TV-ben

AFA a Sport1 TV-ben from Eagles TV on Vimeo.

 

Vége a válságnak. Már a hozzáértők is megmondták tavaly szeptemberben, remélem a főnököm is olvasta. A magyar csapatok egy része biztos, hiszen páran beújítottak amerikai edzőket. Mégis lehet pénz a magyar amerikai futballban. Félre ne értsen senki, örülök neki. Egyelőre ebben jobban látom a lehetőséget a magyar amerikaifutball fejlesztésére, mint az AFA-ban. Sorrendben a Miskolc Steelers, Békéscsaba Raptors majd legutóbb a Tata Mustangs háza tájáról lehetett olvasni, hogy amerikai edző érkezik a 2011-es idényre. Nézzük, kik ezek az edzők:

Phillip Hilderbrand (Miskolc Steelers): lehet, hogy nem gugliztam elég jól és sajnos az olaszom is gyenge, így a legtöbb információt a Steelers honlapján találtam (interjú és beszámoló az érkezésről). Úgy vélem, az olasz Salento Dragons-tól érkező fiatal edző nagyon sok pluszt adhat az amúgy is lendületben lévő csapatnak.

Tony Simmons (Békéscsaba Raptors): őt azért egy kicsit könnyebb volt megtalálni a neten. Hivatalos info egyelőre csak az, ami a europlayers.com-on megjelent. Nem is sorolnám az NFL veterán Simmons eredményeit, nem nehéz megtalálni. Amit érdemes kiemelni, hogy van már európai tapasztalata, így talán nem fordul vissza a pályáról, mint anno a Cowboys QB igazolása. 2010-et Dániában töltötte elkapóként és támadó koordinátorként. A hírek szerint ezen a héten csütörtökön érkezik. A feladat nem kicsi, felkészíteni a Raptors-t a Divízió I-re. Sok sikert nekik!

Brian Dunlop (Tata Mustangs): róla tudom a legkevesebbet, a Pro Football Magazin cikkén kívül nem találtam semmit. Az biztos, hogy sokat segíthet a tataiaknak, akik eddig csak játékos edzőkkel készültek, bár hozzá kell tenni, úgy is elég szép eredményeket értek el. Lehet, hogy ez az igazolás segítheti őket a továbblépéshez.

Bár általában hosszú ideig tartó munka egy csapat felépítése, magyar viszonyok között egy megfelelő edző rövid idő alatt is látványos változásokat érhet el a csapattal és komoly sikereket érhet el.

 

Sajnos még nem sokat lehet tudni az idei Cellect Arénáról, amely már az ötödik lesz a sorban. Még nem nyilvános a részt vevő csapatok listája, ami biztosnak tűnik, hogy 12 csapat vesz részt idén az egy napos tornán. Nem frissítették még a hivatalos honlapot, tehát még várni kell a biztos információkra. Raptors, Gorillaz, Wolverines, Predators, Wolves, Wolves 2, Sharks, egyelőre ezekről a csapatokról hallottam, ha valaki többet tud, ne tartsa magában.

 

Extra pontként pedig következzen a hétvége play-e, Mike Williams potya TD-je a Chicago Bears ellen. Sajnálom a cornerback-et.

Délután összerakom a Divízió I. párosítást, érdemes lesz visszanézni.

2 komment

Címkék: vélemény video raptors amerikaifutball afa miskolc steelers tata mustangs arena kupa tony simmons philip hilderbrand brian dunlop

A bejegyzés trackback címe:

https://gridiron.blog.hu/api/trackback/id/tr692591965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zaho84 2011.01.20. 18:22:00

Brian Dunlap Tatabányán egy nyelviskolánál tanító angoltanár, aki korábban a Gliwice Lions lengyel csapatnál volt támadókoordinátor és vezetőedző.
Brian keresett meg minket, hogy szeretne jönni hozzánk edzősködni, mutatja a mentalitását, hogy második kérdése az volt, hogy mennyi a tagdíjunk, mert szeretné fizetni. A Mustangs-nál már az is előrelépés lett volna, ha nem játékosedzővel kellett volna készülnünk, így hogy Brian mentalitásban és az alapokban abszolút pluszt tud adni, végképp vidám a helyzetünk.
Szintén sok későbbi problémát kerültünk meg azzal, hogy ismeri az európai viszonyokat, mivel mikor elkezdtük neki sorolni, hogy mi a helyzet a csapatnál, rendszeresen hozzáfűzte, hogy igen (a tagdíj nemfizetés, a gyenge edzéslétszám, a falemberek hiánya) ugyanúgy kint Lengyelországban is probléma volt.
Összességében úgyis az idő fogja eldönteni, hogy mennyire pozitív az együttműködésünk, de azt már pár edzés után is elmondhatom, hogy a csapat áldja a szerencséjét, hogy az "ölünkbe pottyant" egy ilyen lehetőség.

playcaller · http://gridiron.blog.hu/ 2011.01.20. 21:21:09

@Zaho84: kösz az infót, sok sikert neki és nektek is.
süti beállítások módosítása