Gridiron blog

Az amerikaifutball itthon és a nagyvilágban, a napi híreken túl. Elemzések, érdekességek.

Facebook

Twitter

Legutóbbi kommentek

2010.06.16. 13:00 playcaller

Kiélezett verseny a második helyért

Már csak négy mérkőzés van hátra a 2010. évi Divízió II. bajnokságból. Hétvégén Miskolcon a bajnokavatásra is sor került, a Miskolc Steelers veretlenül zárta a bajnokságot és így automatikusan visszakerült a magasabb osztályba, ahonnan tavaly a már elhíresült osztályozón esett ki. A szezonnak ezzel viszont még nincs vége. A wild card meccs jogát jelentő második hely még kiadó a Divízió II-ben. Akad is rá három jelentkező, így izgalmas mérkőzések várhatóak az utolsó két fordulóban. A három, még esélyes csapat a Fehérvár Enthroners, Budapest Eagles és Békéscsaba Raptors. Esélylatolgatás következik.

A tabella jelenlegi állása: 

Divízió II.
Csapat Győzelem Vereség Pontok
Steelers 6 0 206:59
 Raptors 4 1 85:42
 Enthroners 2 2 76:34
 Eagles 2 2 86:66
 Mustangs 2 3 64:117
 Cowboys 2 1 4 86:153
 Wolves 2 0 5 31:163

 

A hátralévő mérkőzések pedig a következők: 

Divízió II. versenynaptár - 2010
Dátum Hazai csapat Vendég csapat
június 19. Mustangs Eagles
június 20. Enthroners Cowboys 2
június 26. Eagles Raptors
június 27. Wolves 2 Enthroners

 

A fentiekből látható, ahogy már twitteren írtam múlt héten, hogy a Tata Mustangs reményei elszálltak. Az árvízi helyzet miatt nélkülözniük kellett kezdő irányítójukat a Fehérvár elleni "örökrangadón", ahol kikaptak, így már nem érhetnek oda a második helyre. Annál inkább a Fehérvár, az Eagles illetve a jelenlegi második, a Raptors. A három csapat közül bármelyik megszerezheti az osztályozót jelentő helyezést, ha pusztán a matek részét nézzük. Sőt, hármas körbeverés is lehet a végén. (Gondolom abban az esetben a pontarány dönt majd, bár erről nem egyértelmű a versenykiírás.) Más a helyzet, ha megnézzük az erőviszonyokat és a még hátralévő ellenfeleket.

Békéscsaba Raptors -  nem véltelenül vettem őket előre, szerintem ők az esélyesei a második helyért vívott küzdelemnek. Már most is a második helyen vannak, ez mindenképpen lélektani előny a többiekhez képest. Azért is vannak könnyebb helyzetben, mert ha nyernek az utolsó fordulóban, akkor feleslegessé is tesznek mindent matekolást, hisz másik két riválisuknak már nincs lehetősége 5-1-es mutatót elérni. Az utolsó meccsüket azonban pont az Eagles ellen játszák. Amennyiben veszítenek a Sasok ellen, akkor alakul ki a körbeveréses helyzet, miután a Fehérvárt egy küzdelmes mérkőzésen kis szerencsével megverték egy hónapja. Fehérvár pedig az Eagles-t győzte le korábban. Érdekes helyzet lenne ez, főleg a pontarányok miatt. Szerintem azonban nem lesz szükség komoly fejszámolgatásra. A csabaiak még a sorsolásban is előnyben vannak. Ők az egyetlenek, akiknek nem volt két egymást követő hétvégén mérkőzésük, minden meccsük között legalább két hetet pihenhettek. Most is így lesz ez. Míg két versenytársuk két mérkőzést kénytelen lejátszani 8 nap alatt, ők pont két hetet pihenhetnek megint. Ez már komoly fizikai előny, nem csak lélektani. A Fehérvárnak és az Eagles-nek mindent bele kell adnia mindkét hátralévő mérkőzésén, kevés pihenővel, ami mindenképpen kivesz a játékosokból, ha a sérülteket nem is nézzük. Az Eagles ellen ez lehet az, ami a javukra dönthet, mert játéktudásban nagyjából hasonló szintet képvisel a két csapat.

Fehérvár Enthroners - a fehérváriak nincsenek könnyű helyzetben. Nem igazán az ő kezükben van a sorsuk. Akkor van csak esélyük, ha az Eagles megveri a Raptors-t és ez még nem elég. Mint írtam, nem egyértelmű, hogy mi is dönt körbeverés esetén, de ha jól értelmezem a kiírást, akkor a közös ellenfelek elleni potnarány. Ez az, ami segíthet a fehérváriaknak. Az utolsó két fordulóban a másodosztály két leggyengébb csapatával, a Budapest Cowboys 2-vel és a Budapest Wolves 2-vel találkoznak. Így az Enthroners-nek nincs más dolga, mint szurkolni az Eagles-nek és minél nagyobb arányban megverni a két tartalék-csapatot.

Budapest Eagles - nem lesz egyszerű a Sasok dolga sem. Most hétvégén először le kell győzniük a Nagy Tamással kiegészülő Tata Mustangs-t, akik minden bizonnyal győzni akarnak, rá egy hétre pedig a kipihent Békéscsabával találkoznak. Nagy kérdés lesz, mennyire tudnak regenerálódni, felkészülni a két mérkőzés között és hogy hány játékost veszítenek esetleg a Tata ellen. Ha mindkét meccset megnyerik, az sem garancia még az osztályozóra, mivel pillanatnyilag az esélyes hármasból nekik a leggyengébb a pontarányuk. Így nem elég nyerni, sok ponttal kell nyerni.

Izgalmas összecsapások lesznek a következő két hétben. Én jelenleg a békéscsabaiakat várom a második helyre, de még bármi megtörténhet. Várom a véleményeteket a kommentekben és persze oldalt lehet még szavazni.

Szólj hozzá!

Címkék: raptors amerikaifutball tata mustangs enthroners divízió2 budapest eagles

A bejegyzés trackback címe:

https://gridiron.blog.hu/api/trackback/id/tr422085809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása