Gridiron blog

Az amerikaifutball itthon és a nagyvilágban, a napi híreken túl. Elemzések, érdekességek.

Facebook

Twitter

Legutóbbi kommentek

2010.03.05. 11:55 playcaller

Mi a helyzet az EFAF Challenge Cup-pal?

Én már megint lemaradtam valamiről. Legalábbis nem értem, mi van most az EFAF Cahellenge Cup-pal (ECC). Bár kezdem már megszokni, hogy nem mindent értek, ami történik manapság amerikaifutball terén itthon. Azt hiszem ebben már nincs semmi meglepő.

Azért tettem fel most a kérdést, mert sok az ellentmondás és hátha valaki fel tud világosítani. Sajnos az EFAF oldala is a legtöbb magyar csapatéhoz hasonlóan frissül, tehát nem sűrűn. (Az utóbbi időben azért kezdik összekapni magukat és meg is újították az oldalt.) Hivatalos helyről nehéz bármit is megtudni. Mielőtt bárki felveti, nem kérdeztem meg a szövetségünket az ügyben, én még bízok a hivatalos, jó és széleskörű tájékoztatásban.

A kutya itt van elásva. Nem szóbeszéd alapján elmélkedem, hanem a MAFSZ hivatalos honlapja vet fel kérdéseket és kételyeket bennem. Mivel sok mindent hallani a Sharks és a Cowboys ECC részvételéről, ezért a nyilvános forrásokhoz fordultam.

Ahogy említettem, az EFAF oldalán semmi, így a MAFSZ hivatalos oldalához fordultam. A mafsz.org-on két, egymásnak minimum kicsit ellentmondó közlemény áll az első oldalon:

- MAFSZ Elnökség hivatalos közleménye a következőt közli a látogatóval:

A MAFSZ elnöksége jelen közleményben ad tájékoztatást a tagságnak arról, hogy a 2010. évi EFAF Challenge Kupa nemzetközi versenysorozatában MAFSZ tagságú magyar csapatok nem indulnak. Az EFAF Challenge Kupa létrehozása során, annak bázisaként a közép Európai EFAF újtagországok lettek megjelölve, amely 2010-től bővült Törökországgal. A MAFSZ magyar csapatok hétvégenkénti nemzetközi mérkőzésekre fordítható ideje, annak költségei, a csapatok pénzügyi korlátai nem teszik ma lehetővé az EFAF Challenge Kupa törökországi mérkőzésekre való elutazásukat. Mindezek miatt a Budapest Cowboys AFE, és a Győr Sharks AFE MAFSZ csapatok, nem tudnak indulni a 2010. évi versenysorozatban, amelyről hivatalos értesítést kapot az EFAF elnöksége. A MAFSZ elnöksége folyamatosan egyeztet az EFAF vezetésével arról, hogy olyan nemzetközi versenysorozatra van szüksége mind a magyar, mind a közép Európai új EFAF tagországok csapatainak, amely maximum 1000 km távolságon belüli mérkőzéseken való részvétellel megrendezhetők. Ezt mind a magyar, mind az új EFAF tagországok csapatai, utazási időben és költségben tudják vállalni. Ezzel kapcsolatos hivatalos levelét a MAFSZ elnöksége az EFAF elnökség részére megküldte. A MAFSZ elnökségi javaslattal kapcsolatos folytatás a 2010. évi márciusi EFAF közgyűlésen várható.

MAFSZ elnökség

A megjelenés dátumát nem tudtam megnézni, mivel a MAFSZ oldalán nincsen dátumozva, a mafl.hu pedig nem tölthető be a céges gépemen. Az én értelmezésem szerint ezek alapján nem indul idén magyar csapat az ECC-ben. Értem én, hogy a lehetőség nyitva van hagyja, de számomra elég egyértelmű az, hogy "Mindezek miatt a Budapest Cowboys AFE, és a Győr Sharks AFE MAFSZ csapatok, nem tudnak indulni a 2010. évi versenysorozatban, amelyről hivatalos értesítést kapot az EFAF elnöksége.". (Nem tudom megállni, hogy meg ne jegyezzem, hogy remélem ennél jobb helyesírással ment ki az értesítő.)

- ezzel szemben a mafsz.org-on megjelent legfrissebb hír, mely tartalmazza a versenynaptárakat egyúttal közli, hogy "Tájékoztatjuk az érintetteket, hogy a Divízió I.-ben, a felsőházi mérkőzések tavaszi/nyári időpontjai az EFAF Challenge Cup mérkőzéseinek függvényében még változhatnak!"

Akkor most vagy az illetékes bizottságok nem értesültek még a helyzetről, vagy én tudok már megint túl keveset, szokás szerint. Azt hiszem lassan be kell kerülnöm valami magasabb körbe. Vagy talán több információt kéne a nagyközönséggel megosztani. Értem én, hogy nem vagyok közvetlenül érintett, így nem feltétlenül tartoznak rám az ilyen információk, de szeretem az amerikaifutballt, szeretem ezeket a csapatokat, érdekel, mi a helyzet velük.

Értem én azt is, hogy még esetleg semmi sem biztos az ECC körül, de látszik, hogy valami mégis alakul. Legalább erről, azaz a tárgyalásokról lehetett volna hírt adni, ha már arról lehetett, hogy nem indulnak a magyar csapatok.

Még szerencse, hogy az amerikaifutball.hu-nak a Sharks részéről nyilatkozó Király Sándor elmondta, hogy indulnak az ECC-ben, részletek később várhatóak. (Ezen poszt megjelenésével egy időben emailben megkerestem a Cowboys vezetőségét az ECC-szereplésükkel kapcsolatban.)

Ha valaki tud valami pontosabbat, kérem tájékoztasson.

3 komment

Címkék: vélemény mafsz amerikaifutball cowboys sharks efaf efaf challenge cup

A bejegyzés trackback címe:

https://gridiron.blog.hu/api/trackback/id/tr321810848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

predoc 2010.03.05. 15:03:33

Ez nekem is feltűnt, de hát ki mer itt már bármit is kérdezni.... :-)))

RoboGó 2010.03.05. 15:33:56

Eddig minden kérdésre válaszoltunk, ha eljutott hozzánk. Csak egyszerűen nem érdekel senkit a hivatalos álláspont, mindenki megelégszik a hallomásokkal. Értem én, hogy a hivatalos álláspont mindig kamu, de akkor is megérne egy mailt, szerintem.

Na, mind1. A Challenge Cuppal a helyzet a következő. Első alkalommal 5 török, 3 szerb, 2 magyar csapatról volt szó. Nem sikerült megegyezni a lebonyolítási rendszerről -melyhez az EFAF sem tett túl sokat hozzá, konkrétan: "egyezzen meg mindenki, aztán szóljatok, ha kész" felkiáltással kiállt a dolog mögül, mint szervező. Ezt követően, természetesen képtelenség volt megegyezni, így a több hónapos huzavona, és értelmetlen levelezés után az MAFSZ a csapatokkal egyeztetve úgy döntött, hogy nem vesz részt idén az EFAF kupasorozatában. Ekkor keletkezett a közlenény. Ezt követően az EFAF meghátrált, és kb 2 héttel ezelőtt értesített minket, hogy mivel alapvetően változtattak a feltételeken (4 török, 3 szerb, 2 magyar, 1 román 1 olasz és 1 horvát csapat), valamint biztosan nem kell Törökországba utaznia a magyaroknak, mégiscsak számítanak a magyar részvételre. Ekkor a 2 magyar gárda úgy döntött, hogy így már belemegy a dologba, és újra kezdődtek a tárgyalások, de már más pozícióból. Végeredményben az lett, hogy lesz magyar részvétel, az eredeti 2 csapattal, és elvileg tegnapra ígérték a versenynaptárat, ezért vártunk a Div I-el. Mivel nem jött meg, így inkább kitettük a biztosat, és ha kell változtatni, majd menet közben változtatunk rajta. De ez az alsóházat semmiben nem fogja érinteni. Röviden ennyi.

playcaller · http://gridiron.blog.hu/ 2010.03.05. 15:52:20

@RoboGó: köszönöm a választ és az információt.

mint írtam, pont arra akartam rávilágítani, hogy mindenki tudja, hogy van valami folyamatban, de nem tette a szövetség ki a honlapra, hogy mondjuk: "újra tárgyalunk az ECC-ről", és ez talán a szövetségnek és a szurkolóknak is jobb lett, mint ez a találgatás.

még egyszer, köszönöm az infót.
süti beállítások módosítása