Gridiron blog

Az amerikaifutball itthon és a nagyvilágban, a napi híreken túl. Elemzések, érdekességek.

Facebook

Twitter

Legutóbbi kommentek

2010.03.21. 18:47 playcaller

A hír igaz

Cserjés Károly, a Győr Sharks elnöke nyilatkozatban erősítette meg a hetek óta terjedő pletykát, hogy a győriek nem indulnak idén a magyar bajnokságban.

Akkor már csak pár kérdés maradt így pár héttel a bajnokság kezdete előtt:

Hogyan lesz átszervezve a Divízió 1?

- volt olyan jól értesült nfl.hu fórumozó (Busy), aki azt írta, hogy nem lesz átszervezés. Ezt csak részben értem. Tény, hogy az alsóházat nem érinti közvetlen a Sharks távolmaradása, de a felsőházat át kéne tervezni, vagy el kéne törölni. két csapattal nem sok értelme van oda vissza játszogatni. Nem tudom milyen megoldást találnak ki a szövetségben, de ha minden marad így, akkor két verzió van: 1. a győriek minden meccse vesztett meccsnek számít, így a felsőház második helyezettje az elődöntő lejátszása nélkül jut a döntőbe, míg a felsőházi alapszakasz győztese játszik az alsóház győztesével 2. két feljutó lesz az alsóházból

Az biztos, hogy nehéz lesz hozzányúlni a lebonyolítás rendszeréhez ilyen közel a bajnokság kezdetéhez.

Kap-e büntetést a Győr Sharks?

- büntetést soha egyik csapatnak sem kívánok, de ez most ez nehéz kérdés. A logikus az lenne, ha megbüntetnék őket, amiért mégsem indulnak, viszont itt előjön a korábban már több helyen felvetett probléma. A csapatok úgy jelentkeztek a bajnokságra, hogy nem sokat tudtak a lebonyolításról. El tudom fogadni azt az érvelést a győriektől, hogy ők akartak indulni, de ez a lebonyolítás nem jó nekik valamilyen indokból. Azt hiszem, ez bármelyik csapattal megeshetett volna. Sőt, biztos vagyok benne, hogy vannak csapatok, akiknek nem tetszik a lebonyolítás, csak nekik nincs olyan B tervük, mint a Sharks-nak, hogy csak az EFAF-ban induljanak, de részben a magyar bajnokságban is, a Gorillaz révén. Szóval a büntetés kérdése is nyitott. Kizárják őket a div 1-ből? Pénzbüntetés?

Mi lesz a költségekkel?

- értelemszerűen, ha a győr nem fizet nevezési díjat, a többi csapatnak többet kell befizetnie, növekednek az egy csapatra jutó költségek. Legalábbis én így számoltam. Persze az összköltségből lejön a Győr meccseinek a bírói díja, de azt hiszem még így is több lenne az egy csapatra jutó nevezési díj. Ezt majd valamelyik jó matekos kommentelő kiszámolhatná.

Mi lesz a Wolves-zal és a Cowboys-zal?

- felteszem a két említett csapatnak nem nagy üzlet jó sok pénzért egymás ellen játszogatni, így a kérdés azt hiszem jogos. Nem lepődnék meg, ha mindkét csapatnál felmerült volna a visszalépés lehetősége. Gondolom már megy az agyalás ezen a kérdésen a csapatoknál, illetve a szövetségnél, kíváncsi leszek az eredményre.

Mi lesz a Gorillaz-Sharks közös csapattal?

- Grátz Vilmos egy huszárvágással megoldotta az egyszerre-két-helyen-edzősködés problémáját. Idén már valószínűleg nem vezethette volna a két csapatot a Divízió 1-ben egyszerre, így viszont legálisan vezetheti párhuzamosan a két csapatot. Lesz egy csapata a magyar bajnokságban és egy az EFAF Challenge Cup-ban. Természetesen az sem utolsó, hogy így mind a két csapat játékosaiból tud válogatni az aktuális mérkőzésre. Dupla emberanyag, nem ütközik a szabályokba, nagyobb lehetőség a sikerre - ez egy jó húzás volt ebből a szempontból is. Arról már nem is beszélve, hogy a Gorillaz önmagában sem volt esélytelen idén az alsóház megnyerésére, de a Sharks játékosaival kiegészülve talán nem túlzás azt állítani, hogy az új cél a div 1 döntő lehet.

Csak azon csodálkozom, hogy ez az ügy most pattant ki. Az is lehet, hogy, ha Lacza nem ír a dologról, még pár hétig semmi nem történik. Több hete suttognak róla, hogy a győriek nem akarnak itthon indulni, de mégsem történtek lépések az ügyben.

Újabb résszel bővült a szappanopera. Remélem nem lesz folytatás.

6 komment

Címkék: wolves mafl mafsz gorillaz amerikaifutball cowboys sharks efaf challenge cup

A bejegyzés trackback címe:

https://gridiron.blog.hu/api/trackback/id/tr401857010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arius 2010.03.22. 08:44:27

Ha az első gombot rosszul gomboljuk be, az egész kabát rosszul lesz begombolva.

Giordano Bruno

playcaller · http://gridiron.blog.hu/ 2010.03.22. 12:23:09

@Arius: ebben teljesen igazad van (illetve Brunonak), de a kérdések még mindig megválaszolatlanok.

Böff 2010.03.22. 16:55:48

Hétvége volt, türelem. Majd félreértés vagy kommunikációs hiba miatt stornó lesz az egész.

playcaller · http://gridiron.blog.hu/ 2010.03.22. 21:02:56

@Böff: majdnem azt írtam, hogy az vicces lesz, de aztán rájöttem, hogy az már tényleg tragikomikus lenne, ha ezután mégsem lépne vissza a Sharks. De abban igazad van, hogy ennek reális esélye van.

Arius 2010.03.30. 21:51:33

Eldőlt.
Ha eldőlt...

Egyszeri Lovag 2010.04.05. 17:34:35

A győriek még nem tudják, hogy most jön nekik a feketeleves. Simán kapnak egy határozatot, h még véletlenül se tudják "használni" a Gorillákat a nemzetközi ligában, se a győri legényeket a magyar oldalon. Sajnos amíg nem lesz meg a tisztújító közgyűlés a szövetség élén, addig így fognak menni a dolgok felénk. Kicsi is, sárga is, savanyú is, de legalább a mi narancsunk...:(
süti beállítások módosítása