Gridiron blog

Az amerikaifutball itthon és a nagyvilágban, a napi híreken túl. Elemzések, érdekességek.

Facebook

Twitter

Legutóbbi kommentek

2010.02.05. 21:45 playcaller

Gyorsjelentés - 2010 bajnoki nevezések

Este óta elérhető a MAFSZ VB 2010/001 számú határozata. Elérhető itt. A nagyon jogszabályosan, de ettől függetlenül szerintem néhol homályosan megfogalmazott dokumentum szokás szerint hemzseg a helyesírási hibáktól, és az alábbiakat tartalmazza röviden (tényleg, valaki töltsön már rá a gépükre egy helyesírás-ellenőrző programot, tudom, hogy az én helyesírásom se tökéletes, de ez nem is hivatalos dokumentum):

13 csapat nevezését fogadta el a VB (zárójelben az én megjegyzéseim):

•  Békéscsaba Raptors AFSE
•  Fehérvár Enthroners SE
•  Budapesti Cowboyok AFE
•  Miskolci AFSZS
•  Tatai TTHS
•  VESC (Wildfires)
•  Jászberényi Rozsomák AF
•  Nyíregyháza Tigers AFCE
•  Dunaújvárosi AFS
•  Budai XI. SE (Rebels)
•  Fekete Lovagok SE
•  Eger Heroes AFE
•  Szolnok Soldiers AFSE

Két egyesület csak igazolást tudott adni az APEH 0-ás megkéréséről, elvileg indulhatnak, de be kell mutatniuk:

•  Nagykanizsai AFE
•  Blue Scorpions MC (ők kik is? már azon túl, hogy egy motorklub)

Na, és most jönnek az érdekesebb dolgok. A Győr Sharks papírjai elkeveredtek a postán, ahogy hallottam tényleg, tehát most vizsgálja a késedelem okát a VB és ezután dönt nevezésük elfogadásáról.

A következő két csapat leadott egy dokumentumot, mely - ahogy a VB határozat fogalmaz,- "köztartozás mentességről szóló APEH igazolás", de ezt a VB saját bevallása szerint bár befogadta, de nem tudja értelmezni, így kéri a Szövetség elnökségét a "szakértői pontosításra". Ez a két csapat:

•  Budapesti American Football Club Egyesület (Wolves)
•  SRE (talán a Bulldogs)

Három csapat adott le nevezési lapot, de nem adott le 0-ás igazolást vagy annak kikérését igazoló dokumentumot, így az ő nevezésüket elutasította a VB:

•  Aranyrókák AFSE
•  Debrecen Gladiators AFSE
•  Haladás VSE

Két csapat semmilyen nevezésre utaló dokumentumot sem adott le a mai napig, a VB-t vagy a MAFSZ-t semmilyen módon nem értesítette, így őket is kizárták:

•  Egerszegi AFSZK
•  SZTE EHÖK (Bats)

Ahogy sejthető volt, a pécsiek jelezték, hogy idén nem indulnak.

Tehát... ez nem sikerült valami jól. Gondoltam, hogy lesznek olyanok, akik nem ugorják meg a feladatot, de erre nem számítottam. Mi van a Predators-zal és a Bats-szel? Mi ez, a számomra nem túl érthető helyzet a Wolves-zal, meg a másik csapattal? Most tudtak 0-ás igazolást leadni határidőre, vagy sem? Teljesítették a nevezés feltételeit? Ha 0-ást adtak le, akkor mi a gond, ha nem, akkor miért nem zárták ki őket? A három, 0-ást, vagy valamilyen APEH papírt le sem adó egyesület helyzete egyértelműbb, nem teljesítették a nevezéshez szükséges feltételeket, nem indulhatnak.

Összeségében azt lehet mondani, hogy rendet vágott a szövetség a csapatok között évek óta először. Aztán persze meglátjuk, hogy mi lesz ebből a végén, hisz még hátra van 8 nap a fellebbezésekre. Egyelőre ennyi (most mennem kell), további részletek talán nemsokára.

9 komment

Címkék: kiírás mafl mafsz amerikaifutball

A bejegyzés trackback címe:

https://gridiron.blog.hu/api/trackback/id/tr341732817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

playcaller · http://gridiron.blog.hu/ 2010.02.05. 22:54:54

azon gondolkodtam, hogy a Blue Scorpions az Egales lenne? már csak kizárásos alapon is.

még talán annyit ehhez a nevezés-ügyhöz, hogy elkeserítő, hogy kb a csapatok fele nem tudja normálisan intézni az ügyeit, öt csapat olyannyira, hogy egyáltalán nem is nevez. Ez valószínűleg nem minden esetben a csapatok hibája, de akkor is elkeserítő, hogy ez a helyzet a csapatokkal ma Magyarországon.

Egyszeri Lovag 2010.02.06. 10:12:52

Ezt akár kritikának is fel lehet fogni a szövetség felé.

Kíváncsi vagyok, h mennyire fog "sülni" a gyérített létszámú csapatok közt az amúgy sem túl potens VB kiírása.

playcaller · http://gridiron.blog.hu/ 2010.02.06. 10:24:24

ebben azért most (hangsúlyozom: MOST) nem nagyon lehet a szövetséget hibáztatni. nem kértek túl sokat a csapatoktól: nevezési lap és 0-ás APEH.

Ahogy írtam, talán most először vette magát komolyan a szövetség és a VB. A csapatok kicsit elkényelmesedtek, hisz a korábbi években is simán mentek a dolgok, még ha nem is sikerült mindent leadni, megdumálták. Nagy meglepetésre azért nem számítok a végén, egy jó fellebbezéssel szinte mindenki bekerülhet talán.

predoc 2010.02.06. 10:33:22

A Debrecen az meglepő.....azért ott van némi rutin...

Blue scorpions mc:

Lódi Károly
Tel.: 30/907-3215
Postacím: 2120 Dunakeszi, Kárpát utca 8.
E-mail: velorex@vnet.hu Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Internet: www.velorexklub.hu

Mi van???? Hikomat... XD...

fabriusz 2010.02.06. 11:01:38

Egyetértek! Ha jól tudom a sportági szakszövetséggé válás következtében a Szövetség egyik elsőrendű feladata a kiírt határidők betartása és kőkemény betartatása a tagokkal, mert egyébként elveszíti jogosultságát a különböző állami támogatások elnyerésére, amelyekre egyébként innentől pályázhatna! És ezt ellenőrzik! Tehát nincs ezen mit csodálkozni, hogy keményen odafigyelnek mostantól az ilyen dolgokra és a leírtakhoz fognak ragaszkodni! Egyébként én is remélem, hogy a jogilag nyújtott lehetőségekkel minden - a rostán ilyen-olyan oknál fogva fönnakadt - csapat élni tud majd, bár ahogy hallottam a Szeged pl. nem véletlenül nem adott le semmit talán...

Tightend 2010.02.06. 19:48:03

Lehet néhányan csak barátságos meccsekben fognak gondolkodni a jövőben, akár szövetségen kívül is. Főleg ahol nincs elég pénz és emberanyag. Ráadásul ha lesz 5-6 ilyen csapat, talán valami bajnokságfélét is játszhatnak majd szinte ingyen.

deny79 2010.02.06. 22:01:29

Állítólag Golden Fox nem is szándékozik pótolni már, egy évet kihagynak anyagi okokból. De úgy tervezik, több meccset játszanak, mint ha beneveznének.

fokhagyma 2010.02.07. 11:29:23

egy idézet a debrecen fórumából
"
Mielőtt találgatások vagy pletykák indulnának el közlöm a tényeket:

Természetesen a Debrecen Gladiators AFE. részt vesz a 2010-es bajnoki szezonban!!!!

Az APEH rendszerhibája miatt nem kaptuk meg időben a 0-ás igazolást de a szükséges papirokat beküldtük a Szövetséghez.

Igy hétfőn fellebezéssel fogunk élni a VB ill. a Liga felé
"

Egyszeri Lovag 2010.02.16. 14:30:29

Lejárt a nyolc nap, összesen 3 csapat fellebbezett, ebből kettőt elutasított a szövetség.

A szövetségi oldalon fenn van a határozat. Idén nem lesz se Zala, se Haladás. A Debrecen indul.
süti beállítások módosítása