Gridiron blog

Az amerikaifutball itthon és a nagyvilágban, a napi híreken túl. Elemzések, érdekességek.

Facebook

Twitter

Legutóbbi kommentek

2010.01.22. 08:00 playcaller

EFAF Challenge Cup csoportbeosztás

Hát ez az, amit nehéz elviselni a magyar amerikaifutballban. Alig vannak hírek és ha lenne hír, az sem kerül fel semmilyen csapat vagy hírportál oldalára. Pedig gondolom pár embert érdekelne, mi is lesz idén a magyar fociban és úgy általában mi a helyzet. Ilyenkor felmerül bennem, hogy vajon a játékosok tudják-e, mi vár rájuk, mi van a csapatukkal?

Na, de térjünk rá a lényegre. Éppen a hétvégi bírói konferenciáról szerettem volna többet megtudni, - persze még semmit nem találtam,- amikor belefutottam az EFAF Challenge Cup  (ECC) 2010-es csoportbeosztásába.

EFAF Challenge Cup 2010
A csoport
Ankara Falcons (török)
Istanbul Cavaliers (török)
Kraljevo Royal Crowns (szerb)
B csoport
Győr Sharks (magyar)
Klek Knights (szerb)
Istanbul Tigers (török)
C csoport
Budapest Cowboys (magyar)
Čačak Angel Warriors (török) (szerb)
Istanbul Sultans (török)

 

Már hallottam róla ezt azt, de végre megnézhettem az indulók névsorát, és ami fontosabb, a csoportbeoszást. Azt már tudtam, hogy idén a Cowboys is indul az ECC-ban. Ezzel kapcsolatos kérdés, hogy vajon mi lesz a CEFL indulásukkal, ott még nem született meg az induló csapatok listája.

Nagyot változott az összetétel tavaly óta. Ami szembetűnő, hogy a törököknek mennyire megjött a kedvük az EFAF focihoz. Öt Négy török csapat indul a két magyar és két három szerb csapat mellett. Csak emlékeztetőül, egy éve 4 szerb, 2 lengyel, 1 olasz és a Sharks indult az ECC-ban. Költségek szempontjából talán a Cowboys járt a legrosszabbul az idei beosztással, mivel egy idegenbeli meccset biztos kell játszania. Gondolom Törökországba nem utaznak el, kíváncsi leszek, mi erre a csapatok megoldása. Mondanom sem kell, hogy gyakorlatilag Youtube videókon kívül nem sokat lehet találni a török egyesületekről, még törökül sem. (Ott sem divat frissíteni a honlapokat.) Bár, ha jól értettem, Isztanbulban 8 csapat is van.

Tavaly még úgy hallottam, hogy ez egy közép-európai kupa lesz (CEFL konkurens), ez az idei már inkább Balkán-kupa, főleg miután megnehezítették a lengyelek indulását.

Ettől függetlenül várom, és gondolom a magyar csapatok is jobban várják, mint a belterjes felső-házi alapszakaszt. (Apropó, mi lesz az alsó-ház lebonyolításával, hogy csak 13 csapat lesz benne? Nem nagyon működik már a két kelet-nyugat csoport.)

Remélem lesz hamarosan versenynaptár is.

Ha már EFAF Challenge Cup, akkor beszéljünk a CEFL-ről is egy kicsit. Itt talán még kevesebbet tudni. Nincs hivatalos lista a résztvevőkről, minden fontos kérdésről ezen a hétvégén döntenek, méghozzá itt Magyarországon, Budapesten. A CEFL oldalán megjelent cikk szerint január 23-án a Wolves látja vendégül a CEFL és a csapatok képviselőit a szokásos éves CEFL gyűlésen, ahol az idei év lényeges témáit megtárgyalják.

Vasárnap már okosabbak leszünk. Vagy nem.

Természetesen, akinek van friss infója, az bátran ossza meg velem és az olvasókkal!

4 komment

Címkék: amerikaifutball budapest wolves cefl cowboys sharks efaf efaf challenge cup

A bejegyzés trackback címe:

https://gridiron.blog.hu/api/trackback/id/tr601691008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tmt# 2010.01.22. 09:28:30

A Čačak szerb csapat, nem török.

-glaurung- 2010.02.03. 17:42:48

vagy azért nem kerül fel, hogy ne félinformáció, vagy bizonytalan dolog legyen kész tényként tálalva. és aztán meg fogják az emberek a fejüket, hogy nem is ez volt, most meg miért ez van?...

playcaller · http://gridiron.blog.hu/ 2010.02.03. 18:08:36

@-glaurung-: ez a gond, hogy túl sok a félinformáció, minden változik, ezért nem lehet semit soha normálisan kommunikálni. Kb. ezért nem találsz sehol semmilyen biztos infót semmilyen bajnokságról, talán, ha már elkezdődött, bár még akkor sem biztos semmi. Tisztelet a kivételnek (osztrákok).
süti beállítások módosítása