Gridiron blog

Az amerikaifutball itthon és a nagyvilágban, a napi híreken túl. Elemzések, érdekességek.

Facebook

Twitter

Legutóbbi kommentek

2010.01.18. 12:30 playcaller

Olvasnivalók a mai napra - 2010.01.18.

Bár egyelőre holtszezon van itthon amerikaifutballban, azért akad pár hasznos olvasnivaló. Aki képben akar lenni egy kicsit, hogy mi történik hazai fronton, az mindenképpen fussa át a következő linkeket. Átnézve a csapatok oldalait, ahogy látom, elsősorban a toborzásra koncentrálnak.

- tryoutot hirdet a Budapest Titans 2010. január 30-ra. A plakáton biztosra mentek, háromféleképpen is leírták, milyen eseményre is lehet számítani. Bár a kezdőlapon szereplő játékos talán nem túl fotogén.

- ehhez kapcsolódik, hogy megújult a Titánblog, szerintem sokkal jobban néz ki most, gondolom a fejlécben látható búzamező még csak az első lépés az amerikaifutball témát képi világában is megjelenítő blog felé vezető úton.

- szintén toboroz a szövetségi újonc Budapest Eagles, bár erről csak a Crossfit blogon lehet értesülni, és jelentkezni is nehéz lesz, mivel a megadott htw.hu honlap jelenleg nem elérhető.

- a Nyíregyháza Tigers közönségdíjat nyert "Csapat" kategóriában a Megyei-Városi Sportgálán. Kép itt, a cikk a részletekről itt.

- a Debrecen Gladiators honlapját nem találtam, de hozzájuk kapcsolódik egy blogban megjelent poszt, amiben tryout-ra hívja fel a figyelmet fhm. Részletek a itt.

- szintén nem hivatalos oldalon találtam, hogy a Békéscsaba Raptors kettlebell edzésprogramba kezd Varga Tamás segítségével január 20-án. Erről Varga Tamás számol be a blogján.

- a Miskolc Steelers sikeres január eleji toborzójáról számol be cikkében, képekkel illusztráva. (Nagyon irigylem őket ezért a pályáért.)

- végre valaki írt a 2010-es bajnokságról is. A Jászberény Wolverines foglalta össze egy cikkben az őket érintő információkat, változásokat. Sok újat nem tudtam meg, de legalább foglalkoztak a kérdéssel nyilvánosan is.

- a Nagykanizsa Demons is felvételt hirdet soraiba, részletek az oldalukon. Remélem jól alakulnak a dolgaik, hallottam már azt is, hogy megszűnnek, de akkor bízom benne, mégsem így van.

- Tata Mustangs fórumon olvastam, hogy ha jól értem, két idegenlégióssal (szlovákok) erősítenek a szezonra.

- próbáltam utánanézni a Budapest Hurricanes-nek kicsit jobban, mert sokan érdeklődnek felőlük, de nem sok minden tudható meg. Annyi biztos, hogy egyik 2010-es versenykiírásban nem esik szó róluk, mint indulási joggal rendelkező szervezet. Az viszont biztosnak vehető, hogy Youngboys néven ők indulnak a IV. Cellect Aréna kupán, legalábbis a játékosok.

- az arénával kapcsolatos hír, hogy talán lassan kialakul a végleges mezőny. Jelenleg úgy néz ki, hogy a következő csapatok indulnak: Budapest Wolves, Győr Sharks, Youngboys, Szolnok Soldiers, Veszprém Wildfires, Eger Heroes, Délalföld Gang (a Bats és a Raptors együttműködése), Budapest Titans, Zala Predators, Miskolc Steelers, Tata Mustangs, Vörös Design Golden Fox

- a végére hagytam, de talán a legfontosabb: Lacza készített egy interjút Moslygó Róberttel, a MAFSZ titkárával a kiírások körüli anomáliákról, illetve korábban megírta Látlelet IV. és Látlelet IV. kieg. című értekezéseit, melyben a versenykiírással és annak módosításával foglalkozik.

Nagyjából ennyi. Ha valakinek vannak további hírei, információi, azokat nagyon szívesen látom a kommentek között.

3 komment

Címkék: hírek kiírás mafsz raptors amerikaifutball titans tigers miskolc steelers tata mustangs hurricanes bats wolverines újpest bulldogs budapest eagles nagykanizsa demons debrecen gladiators

A bejegyzés trackback címe:

https://gridiron.blog.hu/api/trackback/id/tr491681465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

predoc 2010.01.18. 14:03:33

Köszönjük, remélem lesz továbbra is időd néha ilyen hírcsokorra, egyszerűbb, mint végig vadászni egy csomó honlapot. :-))))) (nem lustaság, idő hiány)

fokhagyma 2010.01.18. 17:02:20

A Debrecen Gladiators honlapja hamarosan elkészül addig a gladiators.endzonemagazin.hu/
címen látogatható
én is onnan nyúltam a postomat

playcaller · http://gridiron.blog.hu/ 2010.01.18. 18:08:31

@predoc: hát remélem lesz időm néha, akkor biztos megírom, amit láttam.

@fokhagyma: kösz az infót, google hiába a barátom, ezt nem találta.
süti beállítások módosítása