Gridiron blog

Az amerikaifutball itthon és a nagyvilágban, a napi híreken túl. Elemzések, érdekességek.

Facebook

Twitter

Legutóbbi kommentek

2009.12.10. 19:40 playcaller

Olvasnivalók a mai napra - vagy holnap munkaidőre

A mai egy újabb sivár nap volt a multi-rabszolgaságban. A tovább mögött van pár kötelező olvasmány,  amiket napközben olvastam, hogy ne unatkozzak és nehogy dolgoznom kelljen.

NFL

- a tegnapi napon elkezdődött 14. forduló beharangozói: az NFL.com-on angolul és az NFL.hu-n magyarul és egy cikk tippekkel a fordulóra, sajnos ez is csak angolul, de a táblázatot mindenki érti szerintem. Szerintem ezek a párosítások hozhatnak izgalmas küzdelmet: GB - CHI, CIN - MIN, SD - DAL, PHI - NYG, ARI - SF. Na jó, a Green Bay - Chicago meccs nem biztos, hogy izgalmas lesz, de mégiscsak ősi rivalizálásról van szó.

- Shaun Suisham kihagyott mezőnygól kísérlete nemcsak a Redskins-nek került sokba, hanem neki magának is. Jim Zorn megvált tőle ezen a héten. A Sports Illustrated cikke kiemeli, hogy könnyebb megszabadulni egy kickertől, mint egy első körös draft választottól, hiába hibázott kisebbet. (LaRon Landry az említett játékos, aki egy levegőből lehalászott labdát veszített el. Visszahordás közben kivették a kezéből, és így futott 6 pontot érő TD-t a Saints)

- NFL hír ugyan, de ismerős az ügy a magyar csapatoknak is azt hiszem. A Bill Belichick hazaküldte négy játékosát edzésről (köztük Randy Moss-t), miután azok késve jelentek meg (SI cikk - angolul, és a kickoff.hu beszámolója - magyarul). Ilyen hozzállással nem fognak messzire jutni a playoff-ban, már ha egyáltalán eljutnak addig.

- a hét talán legofntosabb NFL híre, kérdéses, hogy Polamalu visszatérhet-e egyáltalán ebben a szezonban - angol

MAFL

- december 4-én a MAFSZ tagsággal rendelkező csapatok összgyűltek beszélgetni egy kicsit, gondolom erről már mindenki olvasott a mafl.hu-n. Mindamellett, hogy megismerhettünk pár új bizottsági elnököt, tagot, szóba került a jövő évi kiírás, és valószínűleg ez lesz még egy darabig a hazai amerikaifutball élet meghatározó témája. Sajnos a neten nem lehlető fel sok információ a pontos elképzelésekről. Az nfl.hu magyar amerikaifutball fórumán szerencsére találni néhány értékes hozzászólást bennfentesektől és kevésbé bennfentesektől.

- évértékelő, ahogy egy junior korú titános látta az idei évet. Az írás a Titans blogon jelent meg. Azt a kék lepkét magyarázza el nekem valaki. Ennyire már nem tudok elvonatkoztatni.

- sajnos szintén téma, hogy az egész Junior csapat kivált a Budapest Wolves egyesületéből, hogy Budapest Hurricanes néven folytassák. Mint már twitteren írtam, megindult a szópárbaj. (Gondolom már volt előtte is, de most már nyilvánosan.) Előbb a Farkasok jelentettek meg egy nyilatkozatot a honlapjukon (wolves.hu) illetve a még1yard-on, majd erre reagált Francesco a blogján. Ebből mi lesz?

- és egy kis színes: klippben szerepelt a Rebels

College

- bowl season párosítások - nfl.hu

- Heisman Trophy döntősök

- érdekesség: lefagyott a jobb tackle a múlt heti FSU-Florida mérkőzésen, vagy ahogy egy kommentelő írta a youtube-on: "Tim Tebow probably hacked the florida state offensive line and was remote controlling them." Valószínűleg jó oka volt nem mozdulni, vagy a behívott play szerint cselekedett, vagy azt hitte, hogy offside-olt a defense line.

AFVD

- az American Football Verband Deutschland (AFVD), azaz a német amerikaifutball szövetség felvételt nyert a Deutsche Olympische Akademie-be

- szintén az AFVD-ről, legújabb adatai szerint 37320 amerikaifutball játékos van Németországban. Nem túl jó a németem, szóval javítsatok ki, ha valamit rosszul olvastam, de ez brutális szám, arról már nem is beszélve, hogy ebből több, mint 13 ezer hölgy. Ezek a számok még akkor is mellbevágóak, ha tudjuk, hogy ott nagyobb múltja van a sportnak, és ebben a számban minden benne van (flag foci is).

 

Remélem tudtam pár érdekes cikket ajánlani. Biztos kimaradt sok hasznos írás, de ezeket tartottam a legfontosabbnak. Ha valakinek van javaslata témára, vagy küldene linket, szívesen várom.

2 komment

Címkék: hírek linkek wolves nfl college mafl amerikaifutball rebels titans hurricanes afvd

A bejegyzés trackback címe:

https://gridiron.blog.hu/api/trackback/id/tr511588010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fűrészpor · http://www.pallas70.hu/tanfolyam/aruterito-tanfolyam.php 2009.12.14. 12:10:42

Jó tudni, hogy más is olvasgat, nehogy dolgozni kelljen. ;)

jvic 2009.12.15. 22:32:34

Csak egy apró megjegyzés... Nem Landry szerzett INT-et, és nem is az ő kezéből szedték ki a lasztit, ezt szépen le is írják a hivatkozott cikkben (Kareem Moore volt az INT-Fumble összehozója). Landry-nak nem kisebb hibája volt, konkrétan Free safety-ként benézett legalább 1 hosszú TD passzt.
süti beállítások módosítása